Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pixabay

Minden babára három abortusz jut Szerbiában

2018-08-22
10:59
Forrás
Szerbiai RTV
Új intézkedéseket tervez az állam, hogy csökkentse a terhességmegszakítások számát.

Hivatalos adatok szerint több mint 16 ezer terhességmegszakítás volt tavaly Szerbiában, valójában azonban sokkal több abortuszt végeztek el - becslések szerint akár tízszer többet. Minden újszülöttre három terhességmegszakítás jut. Az állam ezért új intézkedések bevezetését tervezi. A magánintézetek eddig nem voltak kötelesek jelenteni, ha abortuszt végeztek el, a jövőben ez változik. A beavatkozásra csakis felhatalmazott intézetek lesznek jogosultak. Nagyobb hangsúlyt fektetnek a tájékoztatásra és az oktatásra is - már a nyolcadikos diákokat is felvilágosítják a következményekről.

abortusz
új intézkedések

Most

08:30

Fucsovics a legjobb 32-ben

Fucsovics Márton a 32 közé jutott a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután szerdán a második fordulóban jobbnak bizonyult az olasz Jannik Sinnernél.
08:14

Ma van a magyar kultúra napja

Színházi előadásokkal, díjátadókkal, koncertekkel, kiállításokkal, könyvbemutatókkal, irodalmi és zenei estekkel is ünneplik ma országszerte és a határokon túl is a magyar kultúra napját.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.