Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Attila

Minden készen áll a tanévkezdésre Muzslyán

2021.08.30
15:14
2021.08.30
16:34
Forrás
Pannon RTV
A legnagyobb kétnyelvű közép-bánáti intézményben, a Szervó Mihály Általános Iskolában a tanárok, a diákok és a szülők körében sincsen koronavírusos beteg. Abban bíznak, hogy ez így is marad, és idén visszatérnek a megszokott tanítási menethez.
Pannon RTV/Lukács Attila

Az 550 diákot számláló muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola mindkét épületében szerdán elfoglalják a helyüket a diákok és visszaáll a tanítás megszokott menetrendje. Az elsősök délelőtt, a felsősök a délutáni váltásban kezdik a tanévet.

Molnár Attila, a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola igazgatója: „Nem lesznek felosztva csoportokba. A gyerekek a tantermekben lesznek. Minden ilyen intézkedést mi elindítottunk, a tanároknak is elmagyaráztuk, hogy kell viselkedjenek, de ők azt már nagyon jól tudják, mert már másfél évet dolgozunk így. Szintén a szülőknek is el kell mondani. Meg lesznek tartva a következő két napban a szülői értekezletek.”

Pannon RTV/Lukács Attila

A tanévkezdést most is az elsősök várják a legnagyobb izgalommal. A kétnyelvű iskolának az idén hatvan elsőse lesz, közülük 15-en magyar tannyelven kezdik meg iskoláztatásukat. Az indulókat egy kis műsorral várják majd az alsósok.

Fárbás Repp Edit, a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola tanítója: „A tanítónőnek a feladata, hogy egy életre szóló tanulásra ösztönözze, buzdítsa az új kis elsős diákjainkat. Szeretettel üdvözöljük őket itt, iskolánkban. Úgyhogy itt nagyon fontos a szülőkkel való közreműködés. Szeptember elsején, délután, megtartom az első szülői értekezletet. Úgyhogy akkor még részletesebben megtárgyaljuk a teendőket.”

Pannon RTV/Lukács Attila

Az iskolában azt remélik, hogy a tanítás menetére vonatkozó, augusztus 25-i minisztériumi rendelet nem változik.

Molnár Attila iskolaigazgató: „Gondolom, hogy a következő időszakban nagyobb változás nem lesz. Itt nálunk bár. Muzslyán nem olyan a helyzet, hogy kell aggódni. Se a tanárok körében, se a szülők körében, se a gyerekek körében nincsenek covid-pozitív se szülők, se tanárok, se gyerekek.”

Pannon RTV/Lukács Attila

A tartományi oktatási titkárság, a Magyar Kormány és a Magyar Nemzeti Tanács támogatásainak köszönhetően folyamatban van a tornaterem felújítása, lecserélik a bútorzat egy részét és vetítőgépet kap az elsősök tanterme.

Muzslya
Szervó Mihály Általános Iskola
iskolakezdés
tanítás
Molnár Attila

Most

17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.
16:51, Frissítve: 16:56

Nagy ho-ho-horgász gyerekek

Egyhetes ifjúsági horgásztábort tartanak a Péterrévéhez közeli Csík-ér partján. Az esemény a Mohol Sporthorgász Egyesület szervezésében valósult meg.
16:49, Frissítve: 20:07

KORszintézis

KORszintézis címmel szervezték meg a Topolyai Művésztelep idei nyári alkotótáborát. A vajdasági művészek a tábor első napjaiban a város kültéri alkotásait tekintették meg, melyek inspirációul szolgálnak az alkotáshoz.

Népszerű