Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Minden a sportokról és az egészséges táplálkozásról szólt Törökkanizsán

2022.05.17
11:37
2022.05.17
15:55
Forrás
Pannon RTV
Közel 200 fiatal részvételével zajlott a Popeye elnevezésű IPA projekt. Finom és egészséges ételeket kóstolhattak, valamint több sportágban is kipróbálhatták magukat a résztvevők.
Pannon RTV

Megtelt gyerekekkel a törökkanizsai általános iskola udvara. A rendezvényre Szegedről és Törökkanizsa községből egyaránt érkeztek résztvevők. A fiatalok különböző sportágakba nyerhettek betekintést.

Tratyik Regina, résztvevő, Törökkanizsa: „Ki lehet próbálni a kajakozást, nézünk majd később egy lovas előadást, vannak bohócok, azokat is lehet nézni és amúgy érdekes, ilyen sportnap van és lehet később játszani, versenyezni.”

Pannon RTV

A helyes táplálkozás is fontos része az egészséges életmódnak, ezt a rendezvényen is igyekeztek népszerűsíteni.

Tuza Petra, résztvevő, Törökkanizsa: „- Gyümölcsök vannak, üdítők, de van például fagyi és édességek is, vannak pogácsák, kalácsok, ilyenek.
- Otthon mennyire figyelsz oda a sportolásra és a helyes táplálkozásra?
- Igyekszem mind a kettőre odafigyelni, van, mikor nem sikerül, de pótolom.”

Pannon RTV

Magyari Dominik, résztvevő, Törökkanizsa: „Igyekszek minél kevesebb szénsavas italt fogyasztani, minél egészségesebb ételeket enni, amik inkább táplálóbbak és nem hizlalóak.”

Pannon RTV

A projekt célja, hogy népszerűsítse a gyerekek körében a fizikai aktivitás, valamint az egészséges táplálkozás alapjait.

Halasi Szabolcs, tanár, Gál Ferenc Egyetem, Szeged: „Olyan ételeket, színes, ízletes és nem mellesleg egészséges ételeket és olyan sportágakat mutatunk be, amelyek ezen a részen nem annyira elterjedtek, például a floorball, az evezés, a kajak és ez mellett ezt a kettőt ötvözi és a lényege az, hogy a gyerekek jól érezzék magukat.”

Pannon RTV

A projekt partnerei az újvidéki Élelmiszertechnológiai Tudományos Intézet, a szegedi Gál Ferenc Egyetem és Törökkanizsa község.

egészségnap
egészség
sportnap
sport
Törökkanizsa
általános iskola

Most

21:35

Waldorffeszt Zebegényben

Emberközpontú oktatási módszer, amely elsősorban a gyerekek gyakorlati, kreatív és szociális képességeik fejlesztésére koncentrál - ez a Waldorf-pedagógia.
18:23, Frissítve: 18:36

Ünnepelnek a martonosiak

Magyarkanizsa község egyik legrégebbi települése műsorsorozat keretében ünnepli fennállásának 100 éves, írott dokumentumokban is lejegyzett múltját.
16:23, Frissítve: 20:03

Állóháború, országos légiriadó

Az éjszaka folyamán több ukrán városból is robbanásokról érkeztek jelentések, és légiriadót rendeltek el az országban. Szeverodonyecket ugyan át kellett adniuk az oroszoknak, a szomszédos Liszicsanszkban azonban még kitartanak az ukrán erők.

Népszerű