Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Minden vércsoportra szükség van!

2022.03.12
12:44
2022.03.12
16:41
Forrás
Pannon RTV
Önkéntes véradási akciót szerveztek ma Szabadkán. Összesen 44-en adtak vért a Galéria Hotel átriumában.

A szabadkai Vöröskereszt a Szabadkai Egészségház, a Szabadkai Közegészségügyi Intézet és a Szabadkai Közkórház transzfúziós osztályával együttműködve várta a véradókat. A helyszínen egyebek mellett testtömegindex, koleszterin- és vércukorszint mérésére is lehetőség volt.

Napi szinten mintegy ezer egység vérre lenne szükség, nem hivatalos adatok alapján ez a szám 700 egységnél áll - mondta Sebők Zsolt, a szabadkai Vöröskereszt munkatársa. Vért bárki adhat, aki egészséges, betöltötte a 18. életévét és még nem múlt el 65.

Sebők Zsolt, munkatárs, Vöröskereszt, Szabadka: „Általánosságban nézve mindig a negatív vércsoportokat keresik jobban, azon kívül vannak ugye a vércsoportok, amelyek arányos leosztásban vannak, de erre mindig az a válasz, hogy mindegyik vércsoportra szükség van, azért, mert ahány félék vagyunk, ugyanabban az arányban fekszenek az emberek is bent a kórházban, tehát ugyanabban az arányosságban, így nem lehetne kiemelni, hogy melyik vércsoport a legfontosabb, mindegyik vércsoport nagyon fontos.”

véradás
véradási akció
Szabadka
Vöröskereszt
Sebők Zsolt

Most

16:05, Frissítve: 16:12

Ma van a Fogamzásgátlás Világnapja

A Fogamzásgátlás Világnapján az Újvidéki Egészségház előadást tartott középiskolások számára, ahol a résztvevők megtanulhatták, hogyan éljenek felelősségteljes nemi életet és milyen módszerekkel védekezhetnek.

Népszerű

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.