Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Minden vércsoportra szükség van!

2022.03.12
12:44
2022.03.12
16:41
Forrás
Pannon RTV
Önkéntes véradási akciót szerveztek ma Szabadkán. Összesen 44-en adtak vért a Galéria Hotel átriumában.
Pannon RTV

A szabadkai Vöröskereszt a Szabadkai Egészségház, a Szabadkai Közegészségügyi Intézet és a Szabadkai Közkórház transzfúziós osztályával együttműködve várta a véradókat. A helyszínen egyebek mellett testtömegindex, koleszterin- és vércukorszint mérésére is lehetőség volt.

Napi szinten mintegy ezer egység vérre lenne szükség, nem hivatalos adatok alapján ez a szám 700 egységnél áll - mondta Sebők Zsolt, a szabadkai Vöröskereszt munkatársa. Vért bárki adhat, aki egészséges, betöltötte a 18. életévét és még nem múlt el 65.

Pannon RTV

Sebők Zsolt, munkatárs, Vöröskereszt, Szabadka: „Általánosságban nézve mindig a negatív vércsoportokat keresik jobban, azon kívül vannak ugye a vércsoportok, amelyek arányos leosztásban vannak, de erre mindig az a válasz, hogy mindegyik vércsoportra szükség van, azért, mert ahány félék vagyunk, ugyanabban az arányban fekszenek az emberek is bent a kórházban, tehát ugyanabban az arányosságban, így nem lehetne kiemelni, hogy melyik vércsoport a legfontosabb, mindegyik vércsoport nagyon fontos.”

véradás
véradási akció
Szabadka
Vöröskereszt
Sebők Zsolt

Most

09:00

Kezdődik az egyezkedés a minimálbérről

Augusztus 15-től szeptember 15-ig van idejük megbeszélni a minimálbér emelésének mértékét a szakszervezeteknek és a munkáltatóknak. Ha addig nem születik döntés, a kormány fogja azt meghatározni.
07:10, Frissítve: 10:03

Összmagyar Egyetemista Tábor 2022

Háromszáz magyar egyetemista érkezik a Kárpát-medencéből és a nagyvilág diaszpóraközösségeiből a Rákóczi Szövetség egyetemistatáborába, Magyarországra. A Sátoraljaújhelyen megrendezésre kerülő táborban vajdasági diákok is képviseltetik magukat.

Népszerű