Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Mindennapi hőseink - A Bácskossuthfalvi Önkéntes Tűzoltó Egyesület

2022.12.08
22:44
Forrás
Pannon RTV
Hétköznapi emberek, együtt élünk velük, találkozunk a boltban, a piacon, összefutunk az utcán. Mégis különlegesek: ha baj van, akkor hozzájuk fordulunk segítségért.
Pannon RTV

Ha életünket és vagyonunkat veszély fenyegeti, őket hívjuk és jönnek is segíteni, akár éjjel, akár nappal. Ők a tűzoltók. Látogassanak el velünk a 146 éves múltra visszatekintő bácskossuthfalvi Önkéntes Tűzoltó Egyesületbe!

Az első ilyen jellegű egyesület 1876-ban alakult Ómoroviczai Önkéntes Tűzoltókar néven, és az első önkéntes tűzoltó egyesület volt a topolyai járásban. A mostani egyesületnek 70 tagja van, idén 55 bevetéshez riasztották őket, amelyből negyven volt tűzeset.

 

A bácskossuthfalvi helyi közösség, a topolyai önkormányzat és a topolyai Tűzoltó Szövetség támogatásán túl pályázatokon is részt vesz az egyesület, így nemrégiben a Tartományi Mezőgazdasági Titkárságnak köszönve 28 komplett egyenruhát vásárolhattak, a belügyminisztériumtól pedig 850 ezer dinárt kapott az egyesület, amelyből 12 sisakot, 12 pár csizmát, 7 pár kesztyűt és új vízszivattyút vásároltak, amelyeknek köszönve biztonságosabb és hatékonyabb lesz a munka.

Bácskossuthfalvi Önkéntes Tűzoltó Egyesület
önkéntes
tűzoltó
Bácskossuthfalva
Ómoroviczai Önkéntes Tűzoltókar

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:01, Frissítve: 18:19

Davis Kupa: A franciák legyőzték a magyarokat

Marozsán Fábián 6:3, 6:3-ra kikapott Ugo Humbert-től a Tatabányán rendezett Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező utolsó mérkőzésén, így az ellenfél jutott 3-2-es összesítéssel tovább a döntő csoportkörébe.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.