Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Mindig szükség van új véradókra is

2022.02.21
11:16
2022.02.21
16:24
Forrás
Pannon RTV
Mintegy 25 személy vett részt az önkéntes véradási akción Magyarkanizsán. Az előző akciókon többen jelentek meg, de így is elégedettek voltak az illetékesek. A vérre mindig szükség van, hiszen akár életet is menthet.

A magyarkanizsai Cnesa épületében adhattak vért az önkéntesek. Többen éltek is a lehetőséggel, köztük Pálfi Ervin is: „Mindössze most negyedik alkalommal vagyok itt, mondhatni egy friss, új véradó vagyok. Nagyon fontosnak tartom, és ha tehetem, akkor a jövőben is ugyanúgy jönni fogok. Fontos számomra, mert ezzel életet mentek.”

A véradás 30-40 percet vesz igénybe az adatfelvétellel és a kivizsgálással együtt. A nők három-, míg a férfiak négyhavonta adhatnak vért. Az illetékesek most azon is dolgoznak, hogy a fiatalabb generációkat is bevonják az akciókba.

Hodik Erzsébet, a Vöröskereszt magyarkanizsai elnöke: „Vérre továbbra is szükség van, és nagyon várjuk, hogy a fiatalok jöjjenek, mert az idő múlik és egyes véradók vagy betegség vagy már a korból kifolyólag nem adhatnak vért. Mindig újabb véradókra van szükség. 18 éves kortól, tehát mikor betöltik, nagykorúak, akkor jöhetnek és 65 éves korig, ha az ember egészséges, akkor tudnak jönni vért adni.”

Az idei évben Magyarkanizsa községben 35 véradási akciót terveznek az illetékesek.

véradás
Magyarkanizsa
Hodik Erzsébet

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.