Ugrás a tartalomra
Ministránsok a szentmisén
Pannon RTV/Juhász Géza

Ministránsok és lektorok találkoztak Temerinben

2019-05-25
17:29
2019-05-25
23:33
Forrás
Pannon RTV
Vajdaságból mintegy százan érkeztek az összejövetelre.
Ministránsok szolgálatban

Az egyházat szolgálni, a hitet megerősíteni és fejlődni az Úrban – ez volt a mondanivalója a negyedik egyházmegyei ministráns– és lektortalálkozónak Temerinben.

A találkozó résztvevői

Ünnep volt a szombati nap a vajdasági ministránsoknak, hiszen együtt erősítették meg hitüket Istenben, és vállalták az egyházi szolgálat további kihívásait. Hajduk László temerini diák már hét éve ministrál. „Számomra azt jelenti, hogy vasárnap elmegyek a misére és szolgálok az oltáriszentségben. Nagyon jó érzés, amikor ott lehetek a szentmisén.”

Felolvasnak a ministránsok

Szkocsovszki Dávid szabadkai ministránst a diakónusi szolgálat érdekli leginkább. „Közel vagyok a paphoz, őt szolgálom leginkább. Füstölni nagyon szeretek.”

Áldoztatás

A szentmisét Verebélyi Árpád egyházmegyei ifjúsági és ministráns referens celebrálta. Elmondta, fontos tudatosítani a gyerekekben, hogy ne idegenkedjenek a vallásban vállalt aktív szerepvállalástól. „A szolgálatban való megerősödéshez föltétlenül szükséges, hogy időnként találkozzanak, és megismerjék egymást, barátságok köttessenek. Egymásban is erősítik a tudatot, hogy nem elidegenítő feladatról van szó. Szolgálattá lesz a ministrálás.”

A találkozó résztvevői

Gonclik Ákos horgosi főszervező szerint az a cél, hogy megtanítsák a gyerekeknek, hogy figyeljenek egymásra. „Mivel az egyházmegyében és a székesegyházban is vannak nagyobb rendezvények, például a doroszlói Szentkúton a Kisboldogasszonyi búcsú, szükség van olyan ministránsokra, akikre lehet számítani. Öröm, hogy ministránsi testvéri szeretet van ezek a gyerekek között, akikkel negyedik alkalommal találkozgatunk.”

A találkozón közös játék és kvíz is várta a gyerekeket.

Temerin
ministráns- és lektortalálkozó

Most

Népszerű