Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kucor Dejan

Ministránstábor Doroszlón

2022.08.12
17:58
Forrás
Pannon RTV
A napi szentmiséken, előadásokon, és gyakorlatokon kívül csapatjátékok, kirándulások színesítik az egyhetes programot.

Vízi csatát játszottak a gyerekek a ministránstáborban a doroszlói Szentkút udvarán. A résztvevők élvezik a délutáni szabadidős foglalkozásokat.

Burány András: „Az tetszett a legjobban, amikor jöttek a tűzoltók és akkor csináltunk sárcsúszkálást, meg voltak a cserkészek, énekeltünk, játszottunk, tábortüzet gyújtottunk."

Minden nap van szentmise, előadások, gyakorlatok, ahol a ministrálás szolgálatát gyakorolhatják a gyerekek.

Pannon RTV/Kucor Dejan

Deák Dávid: „Mi, kisebb ministránsok felszolgálni, csöngetni, elpakolni, tálcázni szoktunk. Vannak a szerencsésebbek olvasni szoktak olvasmányt, szentleckét."

A ministrálás elhivatottságot, fegyelmet igényel a gyerekektől.

Gubica Márk: „Minden vasárnap megyek a templomba, amikor bírok, szeretek ministrálni."

Pannon RTV/Kucor Dejan

Ez a fajta oltárszolgálat erősíti a gyerekek kiállását, önbizalmukat. A tábor pedig azon túl, hogy fejlődhetnek a gyerekek a ministrálás terén, közösséget épít.

Verebélyi Árpád, a Szabadkai Egyházmegye ministránsreferense: „Ahol kis közösségekből jönnek, ott ahol egész évben 1-2 ministráns van és talán furcsának is érzi, hogy ő ministrál, eljön ide és találkozik olyan fiatalokkal, akik hasonlóképpen minden vasárnap ott vannak a szentmisén és ministrálnak és azt a fajta küldetéstudatot, hivatástudatot, a ministrálást meg tudja bennük erősíteni."

15 éve kezdték az egyházmegyei ministráns táborok szervezését a Szentkúton. Idén több mint húsz gyermek vesz rajta részt egész Vajdaságból.

ministráns
tábor
Doroszló

Most

10:01

Itt a vénasszonyok nyara

Szeles idővel indult a hét térségünkben. Keddre azonban veszít erejéből a szél. A napsütést időnként az erősebben megnövekvő gomolyfelhők zavarhatják meg, helyenként még előfordulhatnak futó záporok.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.