Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Mintegy 100 ezer autó regisztrációja válik kérdésssé júliustól

2021.05.24
12:52
Forrás
Blic
Július 5-én lejár a türelmi időszak a szerbiai személygépkocsik károsanyag-kibocsátásának új szabályozásával összefüggésben.

A szakemberek szerint mintegy 100 ezer autó esetében lesz kérdéses az, hogy átmegy-e majd a műszakivizsgán. A leginkább érintettek az idősebb, 10-15 éves dízeles autók. Az úgynevezett DPF szűrő és katalizátor nélküli járműveket a határidőt követően nem engedik át a műszaki ellenőrzésen. Több tulajdonos már vásárolt katalizátort, amelynek ára 6 és 12 ezer dinár között mozog, és 50-100 ezer kilométert tudnak vele megtenni a sofőrök.

gépkocsi
regisztráció
károsanyag-kibocsátás

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:29, Frissítve: 16:15

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 16:24

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.