Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Mintegy 100 ezer autó regisztrációja válik kérdésssé júliustól

2021.05.24
12:52
Forrás
Blic
Július 5-én lejár a türelmi időszak a szerbiai személygépkocsik károsanyag-kibocsátásának új szabályozásával összefüggésben.

A szakemberek szerint mintegy 100 ezer autó esetében lesz kérdéses az, hogy átmegy-e majd a műszakivizsgán. A leginkább érintettek az idősebb, 10-15 éves dízeles autók. Az úgynevezett DPF szűrő és katalizátor nélküli járműveket a határidőt követően nem engedik át a műszaki ellenőrzésen. Több tulajdonos már vásárolt katalizátort, amelynek ára 6 és 12 ezer dinár között mozog, és 50-100 ezer kilométert tudnak vele megtenni a sofőrök.

gépkocsi
regisztráció
károsanyag-kibocsátás

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.
18:54, Frissítve: 19:03

Magyarország legnépszerűbb úti céljai

Magyarországon mindenszentek hosszú hétvégéjét sokan utazással töltik: Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vonzza a legtöbb vendéget. Az októberi foglalások darabszáma már felülmúlta a tavalyi és a 2019-es számokat a Szallas.hu szerint.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.