Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Mintegy 200 migráns lehet Horgos környékén

2021-01-13
13:49
2021-01-13
17:29
Forrás
Pannon RTV
Szerdán stábunk nyugalmat tapasztalt Horgos központjában. Csak néhány illegális bevándorlóval találkoztunk. A hideg időben a migránsok is igyekeznek melegebb helyen meghúzni magukat.
Pannon RTV/Tímár Zsolt

A magyarkanizsai önkormányzat által finanszírozott mezőőrszolgálat és a helyi rendőrség követi a migránsok mozgását, és igyekeznek a településen kívül tartani őket. A boltokba is csak egyesével engedik be őket. Bár most látszólag kevesebben vannak és nemigen mozognak, Szabó Anna szerint a taxisok továbbra is hordják minden irányból Horgosra a migránsokat.

Szabó Anna, Horgos: „Igen, láttam. Láttam különböző színű taxit, főleg fekete meg szürke, ez biztos. Zombori, belgrádi, rumai, ilyen rendszámokkal látom, de a legtöbb zombori.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

A rendőrségi akcióktól tartva a migránsok most leginkább csak egyesével járnak be a faluba, nemigen csoportosulnak - mondják a helyiek.

A fokozott rendőri jelenlétnek köszönhetően Horgos külterületén csökkent az utóbbi időben az ott bujkáló migránsok száma. A hatóság embereinek becslése szerint most nagyjából 150-200-an tartózkodnak a település határ menti térségében. Olyan épületekben próbálnak meg elbújni, ahol kivonhatják magukat az esetleges rendőri intézkedés alól. Egyébként kamerán kívül néhány illegális bevándorló azt is elmondta, hogy ők nem hallottak a migránsalagutakról, mert általában az éj leple alatt vagy gyalogosan vágnak neki a magyar határnak, vagy pedig a közeli Horgos-Röszke autópálya-határátkelőhelyen a Magyarországra belépő kamionokra próbálnak meg felkapaszkodni, illetve megbújni azok rakterében, és úgy bejutni Magyarország, illetve az EU területére.

migráns
illegális
alagút
Horgos
rendőrség
befogadóközpont
bevándorló

Most

17:11, Frissítve: 17:19

Megdőlt a téli hőmérsékleti szezonrekord Magyarországon

Megdőlt a téli szezonrekord szombaton; a Heves megyei Verpeléten mínusz 14,3 Celsius-fokig hűlt a levegő - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán. Veszélyjelzésük szerint vasárnap néhol még ennél is hidegebb lehet.

Népszerű