Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Mintegy kétszáz családnak ad segélycsomagot a szabadkai Vöröskereszt

2021-01-22
13:56
2021-02-12
10:17
Forrás
subotica.com
250 élelmiszercsomagot és ugyanannyi higiéniai csomagot fog szétosztani a szabadkai Vöröskereszt 198 rászoruló családnak Csantavéren, Bajmokon és Szabadkán.

Az adományozó a Német Társaság a Nemzetközi Együttműködésért, amely kritériumként meghatározta, hogy a kedvezményezettek 70 százalékát roma családok képezzék, 30 százalékát pedig a hátrányos helyzetűek, elsősorban fogyatékossággal élő személyek, egyedülálló szülők és idős emberek, akik a súlyos anyagi helyzetük mellett rossz életkörülmények között élnek.

Ez a második ilyen akció, amelyet a szabadkai Vöröskereszt a német társasággal együtt valósít meg. Tavaly 38 csantavéri és szabadkai család részesült ilyen támogatásban. A csomagok osztása a jövő héten kezdődik.

Szabadka
élelmiszercsomag
higiéniai csomag
adomány
Vöröskereszt

Most

16:00

Ma van a Nemzetközi Jegesmedve Nap

A jegesmedvék életük nagy részét a Jeges-tenger jegén töltik, a világ egyik leghidegebb környezetében. Megközelítőleg 21 és 31 ezer egyed él a Földön, de sok más állathoz hasonlóan őket is fenyegeti a klímaváltozás.
15:28, Frissítve: 15:36

2037 méternyi kolbász tekeredett Turián

A Turiai Kolbászfesztiválon a járványügyi helyzet miatt idén az ünnepség és a vásár elmaradt. Csak a Guiness-rekordot tartó kolbász készítőiből és a szervezőkből, valamint a kolbászkészítő verseny kisszámú résztvevőjéből állt az idei esemény.
15:01, Frissítve: 15:17

Disznótor a muzslyai réten

A muzslyai réten, Budai Zoltán tanyáján, ma baráti körben hagyományos disznótor volt, amelynek az „áldozata” egy háromszáz kilogrammos jószág volt.

Népszerű

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.