Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Mintegy negyven iskola diákja a művészeti vetélkedőn

2021.05.15
14:36
2021.06.11
08:43
Forrás
Pannon RTV
Egy év kihagyás után, a járványügyi szabályok betartásával, ismét megszervezték az Általános Iskolások Művészeti Vetélkedőjét.
Pannon RTV/Kovács Róbert

A versenyzők egyebek mellett képzőművészetben, szavalás és prózamondásban, fogalmazás és versírásban, illetve éneklésben próbálhatták ki magukat, de akár színjátszásban is megmutathatták tehetségüket.

Az idei ÁMV-t két tanintézményben, a szabadkai Majsai Úti Általános Iskolában és az Ivan Sarić Műszaki Iskolában tartották. 38 iskolából érkeztek diákok, hogy megmutassák tudásukat.

A temerini Tóth Vilmos prózamondással jelentkezett a versenyre: „Nógrádi Gábor, a Hogyan neveljük azt, aki fogyni akar? című prózáját mondtam. Az online oktatásban kicsit nehezebb volt felkészülni, mert nem lehetett bemenni az iskolába a tanárnővel találkozni. Végül első lettem.”

A diákok a versenyen felmérhették műveltségi tudásukat is. Erre jelentkezett Gyülvészi Hanna is: „Leginkább természettudományból, tehát legfőképp a magyar történelemből voltak kérdések. Szerintem annyira nem volt nehéz. Úgy gondolom, hogy egész jól sikerült.”

Az eseményt Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke nyitotta meg: „Az Általános Iskolások Művészeti Vetélkedője most már tizenkilencedik alkalommal kerül megszervezésre. Kiemelt jelentőséggel bír a Magyar Nemzeti Tanács részéről. Véleményünk szerint a rendezvény ereje abban van, hogy anyanyelvünket, a magyar nyelvet helyezi a középpontba. Azt hirdeti, hogy mi itt vagyunk, itt élünk, és hogy itt tanulunk.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

A rendezvény szervezője az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete volt. Az esemény célja az anyanyelvápolás, az anyanyelv szeretetének erősítése, valamint a művészetek fejlesztése.

De Negri Ibolya, elnök, Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete: „Nagyon örülünk, hogy idén is 460 általános iskolás diák vesz részt. Kicsit másképp alakult a forgatókönyve az idei rendezvénynek, hiszen alkalmazkodnunk kellett a jelenlegi helyzethez, így hát voltak kategóriák, amelyeken a pályamunkákat be kellett küldeni, azokat előzőleg a zsűri értékelte, így már meg voltak az eredmények, illetve most hét kategóriában a helyszínen folyik a verseny.”

Az egyesület elnöke hozzátette, dicséretet érdemelnek azok a pedagógusok, akik a távoktatás idején is megtalálták a módját és lehetőségét annak, hogy felkészítsék a gyerekeket a versenyre.

Az Általános Iskolások Művészeti Vetélkedőjéről egy hosszabb összeállítást Közel-kép című műsorunkban láthatnak.

Általános Iskolások Művészeti Vetélkedője
ÁMV
elnök
Végrehajtó Bizottság
De Negri Ibolya
Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete
Jerasz Anikó
Magyar Nemzeti Tanács
MNT

Most

16:03, Frissítve: 17:19

Döntetlent játszott a TSC

A TSC a szerb Szuperliga tizenkilencedik fordulójában döntetlenre mérkőzött a niši Radnički ellen. A topolyai együttesnek a bírói ráadásban sikerült megmentenie az egy pontot, így maradt a táblázat alsó házában.
15:35

Továbbra is kétezernél kevesebb új fertőzött

Továbbra is kétezer alatt van az újonnan regisztrált koronavírusos betegek száma Szerbiában. A friss adatok szerint 1 884 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba a csaknem 16 ezer elvégzett tesztből. Vajdaságban mintegy 10 000 aktív fertőzöttről tudni.

Népszerű