Ugrás a tartalomra

Mire használják majd a népszámláláson begyűjtött adatokat?

2022.09.25
11:57
2022.11.20
14:46
Forrás
Szerbiai RTV
A Szerbiai Statisztikai Intézet felhívja a polgárok figyelmét, hogy ne féljenek válaszolni a biztosok kérdéseire, személyes adataikkal nem élnek vissza, csupán statisztikai célokra használják azokat.

Október 1-jén kezdődik a népszámlálás Szerbiában, és egy hónapon át tart majd. 15 ezer összeírót alkalmaztak a feladatra, a Szerbiai Statisztikai Intézet pedig arra hívja fel a polgárok figyelmét, hogy ne féljenek válaszolni a biztosok kérdéseire, személyes adataikkal nem élnek vissza, csupán statisztikai célokra használják azokat. A biztosok most először elektronikus módon gyűjtik az adatokat. Az egyik kitöltendő ív a lakosságra, a másik pedig a háztartásra és lakóingatlanra vonatkozik. Ajtóról ajtóra járnak majd, és laptop segítségével töltik ki a kérdőíveket. Amennyiben a népszámlálási biztos nem talál senkit otthon, értesítést hagy a postaládában, amelyen fel van tüntetve az a telefonszám, melyen a lakosoknak kell felvenni a kapcsolatot a szavazóbiztosokkal.

népszámlálás
Szerbia

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:59

Húszéves az Izida

December 3-a a fogyatékkal élők világnapja. A Közügyekben ennek kapcsán bemutattuk a bácsfeketehegyi Izida Anya és Gyermekvédelmi Társaságot, amely fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli.
20:07, Frissítve: 21:07

A jövő ígérete az őssejtterápia?

Vannak, akik hisznek benne, mások szkeptikusok. Annyi bizonyos, hogy a technológia és az orvostudomány fejlődésével egyre több lehetőség nyílik a köldökzsinórvérből levett őssejtek felhasználására.
17:47, Frissítve: 17:52

Észak-Macedónia vette át az EBESZ soros elnökségét

Észak-Macedónia vette át Lengyelországtól az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnökségét a szervezet kétnapos külügyminiszteri konferenciájának pénteki záróülésén a lengyelországi Lódzban.
16:45, Frissítve: 16:53

Viszonylagos nyugalom van Horgoson

A helyiek egyelőre fellélegezhetnek, a szerb hatóságok akcióinak köszönhetően csak elvétve látni migránst a magyar határhoz közeli település utcáin.

Népszerű