Ugrás a tartalomra
Pixabay/BlenderTimer

Mire kell odafigyelni, hogy elkerüljük a vírusfertőzéseket?

2021.10.28
19:00
2021.10.28
22:24
Forrás
Pannon RTV
Leterheli az egészségügyi ellátórendszert a sok koronavírusos beteg Adán - mondta a Közügyek vendégeként dr. Balog András, a helyi Egészségház igazgatója.

Sajnálatos módon a covid-rendelő előtt állnak hosszú sorok, nem az oltópont előtt - tette hozzá.

„Tegnapi nappal bezárólag Adán 165 aktív esetet regisztráltunk. Ők azok, akik a 14 napos izolációs időszakot töltik. Ez majdnem háromszorosa a két héttel ezelőttihez képest. A körzetben folyamatosan nálunk a legkevésbé rossz a helyzet, de itt is most már egy gyors ütemet vett fel. Minden nap többen és többen jelentkeznek a covid-rendelőben.”

A beszélgetésben elhangzott mire kell odafigyelni, hogy elkerüljük a vírusfertőzéseket.

„Az, ami 20 hónappal ezelőtt megfogalmazódott, azok az alapvető járványügyi intézkedések, azok a mai napig is érvényben vannak, és azok rengeteget segítenek, még akkor is, ha be vagyunk oltva. Tehát a maszkviselet a zárt területen, sőt, a nyílt területen is, hogyha nagy a koncentrációja az embereknek, például egy buszmegálló, vagy váró, vagy hasonló. A másik a távolságtartás, a kézfertőtlenítés, lehetőleg kerülni a tömeget.”

Dr. Balog András azt tanácsolja mindenkinek, hogy tünetek jelentkezésekor azonnal jelentkezzenek a rendelőben.

A teljes beszélgetés megtekinthető a Közügyekben.

vírusfertőzés
koronavírus
Ada
Balog András
Adai Egészségház

Most

12:26, Frissítve: 12:58

Lélekben megújulva

Nagyböjti lelki napot tartottak Kelebián a Márton Áron Közösségi Házban. A Vajdasági Pax Romana alapítása óta minden évben szervez programokat a karácsony és a húsvét előtti időszakban, azzal a céllal, hogy a hívekhez közelebb hozzák az ünnepeket.
10:38, Frissítve: 11:04

Két nép ezeréves barátsága

Március 23-a lengyel-magyar barátság napja. A két nép barátsága közel ezer évre, Szent László királyig nyúlik vissza. Lengyelország 1939-es német, valamint szovjet megszállását követően elsőként a magyar állam nyújtott segítő kezet a lengyeleknek.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.