Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Charlie Riedel

Mit lehet és mit nem az ünnepek során az Európai Unió országaiban?

2020-12-02
19:20
Forrás
VajdaságMA
Koordinált fellépésre és az egészségügyi rendszereik megerősítésére szólította fel az EU-tagállamokat az Európai Bizottság. Mindezt annak érdekében, hogy elkerüljék a koronavírus-járvány terjedésének felgyorsulását a karácsony és újév alkalmával.

A brüsszeli testület arra is felkérte a tagországokat, hogy fokozottabban ellenőrizzék a fizikai távolságtartás és a maszkviselés betartását, és legalább hétnapos karanténkötelezettséget írjanak elő az ünnepi családi találkozók előtt és után. 

A bizottság álláspontja szerint a tömegrendezvényeket be kell tiltani, míg a kisebb rendezvények, a szabályok betartásával, megengedhetők, a téli szünetet pedig meghosszabbítanák az oktatási intézményekben.

Az uniós testület szerint a külföldre utazás az ünnepek alatt nem fokozza jelentős mértékben a fertőzés terjedésének kockázatát, azonban óva int az ünnepekhez kapcsolódó egyházi rendezvényeken való személyes részvételtől, inkább az eseményekről szóló rádió-, tévé- és online közvetítések követését ajánlja. 

EU
Európai Unió
Európai Bizottság
koronavírus
járvány
intézkedés

Most

16:26, Frissítve: 19:52

Sorban álltak az oltásért Belgrádban

Minden eddiginél nagyobb tömeg érkezett ma a Belgrádi Vásár területén lévő oltóhelyhez, hogy megkaphassák a vakcinát. A nagy érdeklődés miatt a szerb fővárosban a napokban további két oltóhelyet nyitnak, ahol tömegesebben tudják oltani a a lakosságot

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.