Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Mitől függnek a további enyhítések?

2021.05.31
14:32
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb miniszterelnök elmondta, mihez kötik a korlátozások feloldását.

A szerbiai polgárok 56 százalékának beoltása a cél - mondta Ana Brnabić arra az újságírói kérdésre, hogy mi az a konkrét oltásszám, amikor már enyhíthetnek a járványügyi intézkedéseken.

A szerb kormányfő Izrael példáját hozta fel. Ott a populáció 56 százalékának beoltásakor vált biztonságossá a járványhelyzet. Brnabić azonban hozzátette, jó lenne, ha ennél többen oltatnák be magukat.

Ez nemzetbiztonsági kérdés, ami a polgárok felelőssége és kötelezettsége is egyben - magyarázta. Amennyiben június 21-ig a teljes felnőtt lakosság több mint 50 százaléka be lesz oltva legalább az első dózissal, beszélhetünk a további enyhítésekről - erősítette meg a miniszterelnök, aki szerint most a fiatalok mozgósítása a legfontosabb.

koronavírus
járvány
enyhítések
korlátozások
Ana Brnabić
oltás
vakcina

Most

12:21

Nemezeltek a magyarkanizsai gyerekek

A nemezelés alapjait sajátíthatták el a magyarkanizsai fiatalok a Dobó Tihamér Képtárban szerda délelőtt. A negyedik osztályos diákok a nemezt, mint anyagot és a felhasználási lehetőségeit is megismerhették.
11:27, Frissítve: 11:35

Ősbemutatóra készül az Újvidéki Színház

A Láthatatlan kölykök ősbemutatóját ma este tartják az Újvidéki Színházban. A produkció Terék Anna vajdasági írónő szövege alapján készült és Lénárd Róbert rendező vitte színre.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.