Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Mobil oltópont a Petőfi udvarában

2021.06.16
15:52
2021.06.16
17:43
Forrás
Pannon RTV
Folyamatosan csökken a napi fertőzöttek száma Újvidéken. A védőoltásokat jelenleg négy helyen lehet felvenni a városban: az Újvidéki Vásár épületében, a Promenada és a BIG bevásárlóközpontokban, valamint az oltóbuszban, ami ma a Petőfi udvarában állt
Pannon RTV/Juhász Géza

A Vajdasági Magyar Szövetség újvidéki szervezetének köszönhetően, ma a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ udvarában volt az oltóbusz. Ennek a célja, hogy megkönnyítse az oltakozást a környékbelieknek, főként a telepi magyaroknak.

Sánta Ana és férje, a Sinopharm védőoltás első dózisát vették fel ma.

Pannon RTV/Juhász Géza

A közelben lévő Európa Kollégium egyetemistáit e-mailben értesítették, hogy szerdán beoltathatják magukat a Petőfiben. Rózsa Róbert szerint fontos, hogy a fiatalok immunizációja.

„Hogy törődjünk az emberekkel, a környezetünkben, ebben a nehéz helyzetben, valamint különböző előnyei vannak, mint például az utazás, nagyobb társaságokban való tartózkodás.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A tömeges immunizálás fékezheti csak meg a koronavírus-járványt. A célcsoport most a fiatal korosztály – emelte ki dr. Olivera Gluvić. Az újvidéki orvos hozzátette: „Az oltakozás rendkívül fontos, az egyetlen út a normális élet és a járvány megállítása felé, vagyis ennek a járványnak a befejezéséhez és néhány normális tevékenységhez való visszatéréshez.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A mobil oltóponton szerdán délelőtt tíz és délután tizenhat óra között lehetett felvenni a koronavírus elleni védőoltást.

Bašnec Igor, segédpolgármester, Újvidék: „Ami a mobil oltóbuszt még illeti, tervben van, hogy minden pár napban másik városnegyedben legyen leparkolva, de a fő potenciális helyek azok a Strand és az egyetemi otthonoknál.”

Az oltóbuszban a Pfizer és a Sinopharm oltóanyagai közül lehet választani.

védőoltás
Újvidék
koronavírus
Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ

Most

12:47

Falunapot ünnepel Majdány

Falunapot rendeznek Majdányon a helyi művelődési otthon nagytermében. Az esemény ma 19 órakor kezdődik, ahol többek között egy kiállítás is várja a látogatókat.

Népszerű