Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Modern laboratóriummal gazdagodott a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola

2019-06-17
17:52
Forrás
Pannon RTV
Három modern ipari robottal, illetve a hozzájuk szükséges laboratóriummal bővül a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola.

A program egy határon átnyúló IPA projekt keretében jött létre, magyarországi partnerekkel közösen. A szabadkaihoz hasonlóan Szegeden is kialakítottak egy laboratóriumot. Az ezekben működő robotok elsősorban a kis- és középvállalkozások számára nyújtanak segítséget - mondták el hétfőn a műszaki főiskola illetékesei. A laboratóriumot 21-én, pénteken mutatják be a nagyközönségnek.

Gogolák László, tanár, Szabadkai Műszaki Szakfőiskola: „Mondhatni, a legkorszerűbb ipari robotot tudtunk vásárolni, ami a környező, illetve a régióban jelen lévő kis- és középvállalatoknak jelenthet érdekességet a munkájuk során. Igazából ők az elsődleges célcsoportunk, nekik szeretnénk megmutatni ezt a laboratóriumot. A workshopon bemutatjuk, hogy mit tudnak ezek a robotok, milyen jövőbeli együttműködéseket tudunk kialakítani.”

Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Szabadka

Most

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.