Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Modern laboratóriummal gazdagodott a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola

2019-06-17
17:52
Forrás
Pannon RTV
Három modern ipari robottal, illetve a hozzájuk szükséges laboratóriummal bővül a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola.

A program egy határon átnyúló IPA projekt keretében jött létre, magyarországi partnerekkel közösen. A szabadkaihoz hasonlóan Szegeden is kialakítottak egy laboratóriumot. Az ezekben működő robotok elsősorban a kis- és középvállalkozások számára nyújtanak segítséget - mondták el hétfőn a műszaki főiskola illetékesei. A laboratóriumot 21-én, pénteken mutatják be a nagyközönségnek.

Gogolák László, tanár, Szabadkai Műszaki Szakfőiskola: „Mondhatni, a legkorszerűbb ipari robotot tudtunk vásárolni, ami a környező, illetve a régióban jelen lévő kis- és középvállalatoknak jelenthet érdekességet a munkájuk során. Igazából ők az elsődleges célcsoportunk, nekik szeretnénk megmutatni ezt a laboratóriumot. A workshopon bemutatjuk, hogy mit tudnak ezek a robotok, milyen jövőbeli együttműködéseket tudunk kialakítani.”

Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:42, Frissítve: 11:50

Imola - Gyermekopera

Az Imola gyermekopera egy olyan projekt, melyet Szabadka kulturális örökségének ápolására és a Kisbajmokban található szélmalom 150 éves évfordulójának megünneplésére dolgoztak ki.
11:02, Frissítve: 11:19

Kishegyesen kezdte a tájolást a Tanyaszínház

Elkezdődött az echós színház turnéja. A premier előtt idén két helyszínen is látható az Y-elágazás, a Tanyaszínház ősbemutatója. A huszonöt tájolási helyszín közül szerdán az elsőt kipipálták.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.

Újabb rekordot döntött a dinár

Újabb rekordot döntött a dinár euróhoz viszonyított árfolyama. A ma jegyzett adatok szerint egy euró 117,7365 dinárt ér - tájékoztat a Szerbiai Nemzeti Bank.