Ugrás a tartalomra

A modern oktatási eszközökről és irányokról tartottak konferenciát az MTTK-n (videó)

2017.06.02
19:59
A modern oktatási eszközökről és irányokról tartottak konferenciát Szabadkán a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon megtartott Oktatástechnológia 2
A modern oktatási eszközökről és irányokról tartottak konferenciát Szabadkán a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon megtartott Oktatástechnológia 2.0 elnevezésű konferencián. Az eseményen a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar másodéves hallgatóinak műhelymunkáit is bemutatták. Az oktatásban használható módszerek nem változtak, azonban a technológia fejlődésével kiegészültek újabb lehetőségekkel. Göblös Péter, az adai Cseh Károly Általános Iskola tanítója Videózás az iskolában címmel tartott előadást az Oktatástechnológia 2.0 rendezvényen. „Amikor az egyetemet fejeztem be, akkor elgondolkoztam, hogy milyen diplomamunkát kéne csinálni és arra jutottam, hogy csinálnék egy videót a gyerekekről, illetve arról a közösségről, amiben ők élnek.” Az Oktatástechnológia 2.0 rendezvény célja az informatikai ismeretek terjesztése a pedagógusok körében - mondta Námesztovszki Zsolt egytetemi docens. Az online platformok felhasználása az oktatásban érdekes kihívás lehet a tanárok körében - tette hozzá. „A mai rendezvény, amit az e-Régió, a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar és a Magyar Nemzeti Tanács közösen szervez, ez egy projektnek a zárórendezvénye, a projektet az Oktatási minisztérium támogatta és itt igazából az online oktatást népszerűsítéséről szól ez a projekt, itt mutatnák be elsősorban az eredményeket, amit a projekten belül elértünk.”A modern kor eszközeit is fel kell használni a diákok oktatása során - mondta Vicsek Annamária, oktatásügyi államtitkár. „Az Oktatási Minisztérium az elmúlt hónapokban óriási energiákat és óriási szaktudást fektetett abba, hogy a következő tanévtől, tehát 2017 szeptemberétől az ötödik osztálytól kötelező tantárgyként jelenhessen meg az informatika. Azt hiszem, hogy ilyen szempontból fontos a mi jelenlétünk most ezen a konferencián, illetve, hogy kifejezzük az Oktatási Minisztérium támogatását a konferencia iránt.” A felhasznált eszközökből egy szöveggyűjtemény készül, amely a későbbiekben egy oktatástechnológiai tankönyv részét fogja képezni.
oktatás
konferencia
MTTK

Most

07:55, Frissítve: 08:08

Magyar fűszeres jazz Belgrádban

Adventi koncertet szervezett Belgrádban Magyarország Nagykövetsége és a Collegium Hungaricum kulturális központ. Az érdeklődők a budapesti Kodály Spicy Jazz zenekar fellépését tekinthették meg a szerb fővárosban működő Bitef színházban.
07:19, Frissítve: 07:25

Ködös, borult, esős idő

Felhős, hideg, esős idő várható ma a délelőtti órákban, a csapadék viszont délutánra megszűnhet. Az alacsonyan fekvő tájakon havas esőre is számíthatunk, a hegyvidékeken pedig havazásra.
22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.