Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Momirović megígérte: 2025 elejére elkészül a Szabadka és Belgrád közötti vasúti szakasz

2022.01.02
11:52
2022.01.02
16:41
Forrás
Tanjug, Pannon RTV
Elkezdődött a Belgrád és Újvidék közötti vasúti szakasz tesztelése, a személyi forgalom márciusban indulhat - jelentette ki a szerb közlekedési miniszter.

Tomislav Momirović hozzátette: a legmodernebb szerelvényeket is megvásárolták. A svájci gyártmányú vonatokat a következő hetekben szállítják le. A Belgrád és Budapest közötti gyorsvasút további részeit is építik. A tárcavezető ígéretet tett, hogy három éven belül a szerb oldalon biztosan elkészül a beruházás.

Tanjug

Tomislav Momirović, közlekedési miniszter, Szerbia: „Nemcsak Belgrád, Újvidék és Szabadka, hanem sok kisváros is össze lesz kötve Budapesttel. Budapest az egyik legszebb város az Európai Unióban. A belgrádiak, az újvidékiek egy, másfél, kettő vagy kettő és fél óra alatt Budapest központjában lehetnek. Ez egy hihetetlen lehetőség a mi idegenforgalmi ágazatunknak, a gyáriparnak, a gazdasági növekedésünknek a 10-es vasúti közlekedési folyosó mentén. Ez egy szép dolog. Elvárásaink szerint 2025-ben átadhatjuk ezt a gyorsvasutat. Persze ez nem csak tőlünk függ, de ami minket illet, a Belgrád és Szabadka közötti szakaszt 2024 végéig, 2025 elejéig befejezzük.”

vasút
vonat
Szabadka-Belgrád
Belgrád-Budapest
Belgrád-Újvidék
tesztelés
Tomislav Momirović

Most

07:59, Frissítve: 08:28

Reagált a forint gyengülésére az MNB

Erősödött csütörtök reggelre a forint a nemzetközi devizakereskedelemben a főbb devizákkal szemben, miután az előző nap történelmi árfolyammélypontot állított be.
07:39, Frissítve: 08:26

Ma kezdődik a Nyárhangoló fesztivál Palicson

A VM4K négynapos rendezvényén koncertekkel, közéleti, irodalmi, színházi kerekasztal-beszélgetésekkel, kirakodó vásárral, táncházzal, helytörténeti sétával és gyermekprogramokkal várják a látogatókat. A programokra a belépés ingyenes.

Népszerű