Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Momirović: Történelmet írunk a Belgrád-Budapest vasút kiépítésével

2022.05.17
11:31
Forrás
Szerbiai RTV
Tomislav Momirović szerb közlekedési miniszter elmondta, a legmagasabb színvonalú vasúti infrastruktúrával kötik össze a szerb és a magyar fővárost.

Két hónapja adták át a forgalomnak a Belgrád–Újvidék közötti gyorsvasutat, csak áprilisban ezen az útszakaszon mintegy 250 ezer utast szállítottak. A nagy érdeklődés főként az óránkénti 200 kilométeres sebességnek és a fél órás utazásnak tudható be.

Nagyban folynak a munkálatok a második, az Újvidék és Szabadka közti szakaszon is. Momirović a Budapest felé vezető vasút kapcsán elmondta, jelenleg a régi sínek és talpfák bontásán és az újak lehelyezésén dolgoznak. A bontási munkálatok befejezése június elejére várható. Ez lesz a legjobb vasút Kelet-Európában - mondta a tárcavezető. Kiemelte, emellett jelenleg 10 autópálya kiépítésén is dolgoznak Szerbiában, 1200 kilométeren.

Tomislav Momirović
Belgrád-Budapest gyorsvasút

Most

21:20, Frissítve: 21:25

Bántalmazta lányát egy nő Pancsován

A dél-bánáti városban letartóztattak egy 32 éves nőt, mert a gyanú szerint erőszakosan bánt lányával, sértegette, gúnyolta, szidta, kezeit a babaetetőhöz kötözte és kidobta a teraszra.
19:59, Frissítve: 20:08

Vízválság

Az évtized végére 40%-kal több édesvízre lesz szükségünk, mint amennyi elérhető lesz - állítják a szakértők.
19:21, Frissítve: 19:38

Ketyeg az éghajlati időzített bomba

Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület kiadta legutóbbi jelentésének összefoglalóját, amelyben a tudósok rámutatnak, hogy nincs sok időnk az éghajlatváltozás elleni küzdelem megnyerésére, ezért a kibocsátások mielőbbi csökkentésére lenne szükség.

Népszerű

Mától igényelhető a nyugdíjas kártya

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap kirendeltségeiben vagy elektronikus úton mától lehet igényelni a nyugdíjas kártyát, amely azonosításra szolgál bizonyos kedvezményekre való jogosultság érvényesítésekor.