Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Momirović: Történelmet írunk a Belgrád-Budapest vasút kiépítésével

2022.05.17
11:31
Forrás
Szerbiai RTV
Tomislav Momirović szerb közlekedési miniszter elmondta, a legmagasabb színvonalú vasúti infrastruktúrával kötik össze a szerb és a magyar fővárost.

Két hónapja adták át a forgalomnak a Belgrád–Újvidék közötti gyorsvasutat, csak áprilisban ezen az útszakaszon mintegy 250 ezer utast szállítottak. A nagy érdeklődés főként az óránkénti 200 kilométeres sebességnek és a fél órás utazásnak tudható be.

Nagyban folynak a munkálatok a második, az Újvidék és Szabadka közti szakaszon is. Momirović a Budapest felé vezető vasút kapcsán elmondta, jelenleg a régi sínek és talpfák bontásán és az újak lehelyezésén dolgoznak. A bontási munkálatok befejezése június elejére várható. Ez lesz a legjobb vasút Kelet-Európában - mondta a tárcavezető. Kiemelte, emellett jelenleg 10 autópálya kiépítésén is dolgoznak Szerbiában, 1200 kilométeren.

Tomislav Momirović
Belgrád-Budapest gyorsvasút

Most

21:35

Waldorffeszt Zebegényben

Emberközpontú oktatási módszer, amely elsősorban a gyerekek gyakorlati, kreatív és szociális képességeik fejlesztésére koncentrál - ez a Waldorf-pedagógia.
18:23, Frissítve: 18:36

Ünnepelnek a martonosiak

Magyarkanizsa község egyik legrégebbi települése műsorsorozat keretében ünnepli fennállásának 100 éves, írott dokumentumokban is lejegyzett múltját.
16:23, Frissítve: 20:03

Állóháború, országos légiriadó

Az éjszaka folyamán több ukrán városból is robbanásokról érkeztek jelentések, és légiriadót rendeltek el az országban. Szeverodonyecket ugyan át kellett adniuk az oroszoknak, a szomszédos Liszicsanszkban azonban még kitartanak az ukrán erők.

Népszerű