Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Most átértékelhetjük saját életünket

2020.04.19
13:44
2020.05.02
13:41
Forrás
Pannon RTV
Dragan Stokin pravoszláv pap szerint szembesülhetünk azzal, hogy az egészség, a szabad mozgás, a barátkozás Isten ajándéka.
Pannon RTV

A szabadkai Krisztus Mennybemenetele templom ajtaja húsvét vasárnap nyitva állt, viszont hívők nélkül zajlott az ünnepi liturgia.

Pannon RTV

Dragan Stokin pravoszláv pap azt üzente, hogy ez a vírusjárvány egy teljesen más megvilágításba helyezte az idei húsvéti ünnepet. Az emberek ugyanis most átértékelik a saját életüket.

Pannon RTV
Pannon RTV

Dragan Stokin, pravoszláv pap, Krisztus Mennybemenetele templom, Szabadka: „Azt hiszem, ezzel csak nyertünk. Mert túlságosan erőszakosak lettünk, sokat megengedtünk magunknak. Az emberek elfelejtettek örülni annak, ami a legnagyobb emberi érték. Például az egészség. Most láthatjuk, hogy az egészség Isten ajándéka. Elfelejtettük megbecsülni a szabadságunkat. Azt, hogy szabadon járhatunk és barátkozhatunk. Most megmutatkozott, hogy ez is Isten ajándéka. Éppen ezért Isten most meglépte ezt a lépést a felvilágosodásunk érdekében, mert valóban túl vakmerőek lettünk.”

pravoszláv húsvét
ortodox húsvét
Szabadka
Dragan Stokin
koronavírus
járvány
járványhelyzet

Most

15:27, Frissítve: 19:36

Szemétszedésből kaland

A Tisza hulladékszennyezése óriási természetvédelmi probléma. A PET Kupa ennek felszámolására jött létre.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.