Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Most átértékelhetjük saját életünket

2020.04.19
13:44
2020.05.02
13:41
Forrás
Pannon RTV
Dragan Stokin pravoszláv pap szerint szembesülhetünk azzal, hogy az egészség, a szabad mozgás, a barátkozás Isten ajándéka.
Pannon RTV

A szabadkai Krisztus Mennybemenetele templom ajtaja húsvét vasárnap nyitva állt, viszont hívők nélkül zajlott az ünnepi liturgia.

Pannon RTV

Dragan Stokin pravoszláv pap azt üzente, hogy ez a vírusjárvány egy teljesen más megvilágításba helyezte az idei húsvéti ünnepet. Az emberek ugyanis most átértékelik a saját életüket.

Pannon RTV
Pannon RTV

Dragan Stokin, pravoszláv pap, Krisztus Mennybemenetele templom, Szabadka: „Azt hiszem, ezzel csak nyertünk. Mert túlságosan erőszakosak lettünk, sokat megengedtünk magunknak. Az emberek elfelejtettek örülni annak, ami a legnagyobb emberi érték. Például az egészség. Most láthatjuk, hogy az egészség Isten ajándéka. Elfelejtettük megbecsülni a szabadságunkat. Azt, hogy szabadon járhatunk és barátkozhatunk. Most megmutatkozott, hogy ez is Isten ajándéka. Éppen ezért Isten most meglépte ezt a lépést a felvilágosodásunk érdekében, mert valóban túl vakmerőek lettünk.”

pravoszláv húsvét
ortodox húsvét
Szabadka
Dragan Stokin
koronavírus
járvány
járványhelyzet

Most

08:42, Frissítve: 08:48

Magyar katonákra támadtak a migránsok

Erőszakkal próbálta átlépni a szerb-magyar határt Ásotthalomnál egy migránscsoport kedden este – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
21:52, Frissítve: 07:06

Érdemes hajnalban felkelni!

A tokiói olimpia 5. napján Szerbia 5 sportágban versenyez: úszás, evezés, cselgáncs, 3x3-as kosárlabda és tenisz. Pályára lép a világ legjobbja, Novak Đoković, 7 óra körül. A magyar versenyzők közül Hosszú, Kenderesi, Milák aranyért úszik szerdán.
21:02, Frissítve: 21:28

Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

Kettős győzelemmel jutott tovább az FTC a BL selejtezőjének második fordulójából, miután az egy héttel ezelőtti, hazai első mérkőzésen elért 2-0-s sikert követően a párharc keddi, idegenbeli visszavágóján 3-1-re nyert a litván Zalgiris Vilnius ellen.

Népszerű