Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Most kell felvenni az influenza elleni oltást - mondják a szakemberek

2022.10.17
18:09
Forrás
Pannon RTV
Abban az időszakban ajánlott az oltás felvétele, amikor a vírus még nem terjedt el – nyilatkozta Snežana Kalabić, a belgrádi Savski venac Egészségház orvosa.

Hozzátette, az influenzajárvány tetőzése a december és február közötti időszakban várható. Szerbiában két hete vehetők fel az influenza elleni vakcinák, eddig 80 ezren oltatták be magukat. Az ország 400 ezer négykomponensű és 30 ezer háromkomponensű vakcinát szerzett be. Az orvosok elsősorban a 65 év felettiek és a krónikus betegek számára ajánlják az influenza elleni védőoltás felvételét.

influenza elleni védőoltás

Most

15:29

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 15:42

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.
12:51, Frissítve: 12:56

Missziós napok Adán

Indiából, Ghánából, Indonéziából és Felvidékről származó verbiták hirdetik a kereszténységet, fiatalok és idősek számára egyaránt az adai Szentháromság Plébánia szervezésében megvalósuló eseményen.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.