Ugrás a tartalomra
MTI/Balogh Zoltán

„Most még inkább felértékelődnek az emberi kapcsolatok”

2021.12.25
21:25
Forrás
Pannon RTV
A járvány miatt idén továbbra sem tud mindenki úgy ünnepelni, mint máskor, ezért most még inkább felértékelődnek az emberi kapcsolatok, a karácsony pedig segít, hogy túllépjünk a napi gondjainkon – fogalmazták meg a hagyományos egyházak vezetői.
MTI/Balogh Zoltán

Az idei év nehézségei ellenére is meg kell találni azt, aki mindig ott van mellettünk, ez pedig nem más, mint a Mennyei Atyánk – üzente az M1-nek adott ünnepi interjújában Balog Zoltán Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke.

„Karácsony este azt mondja nekünk, hogy alattunk, fölöttünk, mellettünk, körülöttünk, bennünk ott van Isten szeretete. Egy nálunk sokkal nagyobb valaki a mi kicsinységünkben ott van mellettünk, és hogyha ezt elfogadjuk, elhisszük és megosztjuk másokkal, akkor fog az életünk kiteljesedni, és ez nem csak Karácsony este van így, hanem az évnek minden napján.”

MTI/Balogh Zoltán

A karácsonyi időszakban nem az ajándékhalmaz a lényeg, mert az nem pótolja a szeretetet, az odafigyelést, a jó szót és az egymásra fordított időt – üzeni Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke.

„Adjunk hálát azért, ha van családunk, vagy van hová lehajtani a fejünket, de gondoljunk azokra, akik karácsonykor különösen is nélkülöznek, azért mert hajléktalanok, vagy bármiféle megpróbáltatás következtében, vagy a sorsuk alakulása miatt ők nem tudnak ilyen biztonságban és védettségben élni, és imádkozzunk értük, és lehetőség szerint tegyünk az ő megsegítésükre valamit.”

MTI/Bruzák Noémi

Nem pusztán a saját ajándékainkat, vagy jólétünket ünnepeljük, nem is csak a karácsonyi vacsorát, vagy azokat az örömöket, amiket a pihenés, vagy a téli vakáció nyújthat, hanem azt ünnepeljük, hogy Jézus Krisztus megszületett. Nem szabad elfelejteni a Karácsony eredeti jelentőségét, még a mai rohanó világban sem – erről beszélt Erdő Péter Esztergom-budapesti érsek ünnepi köszöntőjében.

„Isten közösséget vállalt az emberrel, azért mert szeret minket, azért, mert terve van velünk. Tehát ennek az örömét, ennek a bizalmát kell újra meg újra felindítani magunkban. És ezt nem szabad elfelejteni, mert ha elfelejtjük, akkor ez már tényleg nem ez a kultúra, de azt hiszem, hogy szomorúbb és sivárabb is lenne körülöttünk az élet.”

MTI/Balogh Zoltán

A bíboros úgy fogalmazott: Az emberiség nem csupán a saját erejére van bízva, hanem Isten kíséri, ezért célja és értelme van a közösségi és az egyéni életnek is.

Balog Zoltán
Fabiny Tamás
Erdő Péter
karácsony
Magyarország

Most

21:29, Frissítve: 21:37

Ötödször ismételték meg a szavazást

617-en adták le voksukat Veliki Trnovac település hatos számú szavazóhelyén a csütörtök esti előzetes eredmények szerint. Itt ötödször ismételték meg a szavazást.
18:55, Frissítve: 19:43

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.