Ugrás a tartalomra
Ököl - kislány
Pixabay

Mostantól nem verheti büntetlenül a gyermekét

2019-04-11
13:31
Forrás
Tanjug
A családról szóló törvény legújabb módosítása szerint bevezetik a gyermekek fizikai megbüntetésének teljes tilalmát, illetve a fizikai bántalmazást a gyermeknevelésben.

Ezt nyilatkozta a Politikának Dragan Vulević, a szociálisügyi kérdésekkel megbízott miniszter tanácsadója. A törvénymódosítással a szülőket szeretnék rávenni az erőszakmentes nevelési módszerek alkalmazására. Vulević hozzátette: senki sem fog börtönbe menni, és a szülői jogot sem fosztják meg senkitől, ha valaki rácsap a gyermeke fenekére. A törvénymódosítás célja, hogy a szülőkben tudatosítsa, hogy a gyermek fizikai büntetését tiltja a törvény, és hogy nem kell okvetlenül erőt demonstrálni a gyermeknevelésben.

testi fenyítés
Dragan Vulević

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.