Ugrás a tartalomra
Ököl - kislány
Pixabay

Mostantól nem verheti büntetlenül a gyermekét

2019-04-11
13:31
Forrás
Tanjug
A családról szóló törvény legújabb módosítása szerint bevezetik a gyermekek fizikai megbüntetésének teljes tilalmát, illetve a fizikai bántalmazást a gyermeknevelésben.

Ezt nyilatkozta a Politikának Dragan Vulević, a szociálisügyi kérdésekkel megbízott miniszter tanácsadója. A törvénymódosítással a szülőket szeretnék rávenni az erőszakmentes nevelési módszerek alkalmazására. Vulević hozzátette: senki sem fog börtönbe menni, és a szülői jogot sem fosztják meg senkitől, ha valaki rácsap a gyermeke fenekére. A törvénymódosítás célja, hogy a szülőkben tudatosítsa, hogy a gyermek fizikai büntetését tiltja a törvény, és hogy nem kell okvetlenül erőt demonstrálni a gyermeknevelésben.

testi fenyítés
Dragan Vulević

Most

23:08, Frissítve: 07:41

Vereséget szenvedett a Crvena zvezda

A Tottenhamnek egy félidő is elég volt, hogy bebiztosítsa győzelmét a Crvena zvezda ellen a Bajnokok Ligája B csoportjának harmadik fordulójában.

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.