Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Motoros kerekesszékre gyűjt a bácskossuthfalvi Bagi Dorina és édesanyja

2022.03.02
07:00
2022.03.02
16:25
Forrás
Pannon RTV
A mozgás- és értelmi sérült fiatal lány édesanyja sérvműtéte óta nem igazán tud kimozdulni otthonról, hiszen a falu dimbes-dombos utcáin önerőből nem tudja hajtani a kerekesszéket, édesanyja pedig egészségügyi állapota miatt nem tolhatja.

Bagi Dorina újév óta főként csak az udvarukban tud levegőzni, ott is csak behatárolt területen, a kapuig. A 21 éves lány igyekszik az önálló mozgásra, a házban járókerettel közlekedik. Édesanyjának szilveszterkor sérvműtéte volt, azóta nem tudja emelni és meredekebb úton tolni lányát.

Bagi Kósa Mária: "Tíz nap után kiszedték a cérnát, pihengettem, mindenki, aki csak tudott, segített. Itt ez a január, február bent vagyunk tél, de jön a tavasz, jó idő, kimenni. De hogy tovább? Ez a Moravica akár merre megyünk a dombok és pont ott olyan izmokat kéne használnom, amiket nekem nem szabad a műtét után."

A kedves, vidám fiatal lány stábunknak elárulta, a helyi piac hiányzik neki leginkább, mivel szeret emberek között lenni. Ahhoz, hogy zavartalanul közlekedhessen, egy nagy teljesítményű, motoros kerekesszékre lenne szüksége, aminek az ára mintegy kétezer euró. Ezt önerőből nem tudják megvásárolni.

Pannon RTV

"Őt hetente kétszer elviszik a Bethesdába, ahova nagyon szeret járni, de a többi öt napon, hogy állandóan bent legyünk és az udvarban legyünk, az nem megoldás. Ő is szeretne kimozdulni, központba, piacra nagyon szeret menni, játszótérre, sétálni egyet."

A bácskossuthfalviak összefogtak és gyűjtést szerveznek Dorina számára.

Pannon RTV

Mindazok, akik szeretnének segíteni, az OTP Bankban az édesanya, Bagi Kósa Mária nevére nyitott számlára tudnak kezelési költség nélkül utalni pénzt belföldről a 325-9300600390633-38 számlaszámra. A befizetés céljaként tüntessék fel, hogy donáció Dorina részére. Belföldi pénzintézmény esetében más, nem az OTP Bankban történő utalás vagy postai befizetés esetén utalási költséget számítanak fel.

Külföldről eurót az RS35 325934170196064083 számlára tudnak befizetni, ez egyben az IBAN nemzetközi számlaszám is, az OTPVRS22-es swift code feltüntetésével, a Jorgovanska ulica 21, Stara Moravica cím megadásával.

gyűjtés
Dorina
motoros kerekesszék
Bácskossuthfalva

Most

13:11

Elismerték Terzić munkáját

Húsz év alatt húsz érem - ezzel az eredménnyel érdemelte ki a Gyertyaszentelő-napi Érdemrendet Zoran Terzić, a szerb női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Népszerű