Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Motorosok humanitárius akciója Újvidéken

2021-01-26
13:06
2021-01-26
17:12
Forrás
Pannon RTV
Tizennyolc éve szerveznek humanitárius akciókat motoros egyesületek Újvidéken.

December végén a kórházi ápolásra szoruló és nehéz anyagi körülmények között élő gyerekek részére állítottak össze csomagokat, valamint az Újvidéki Gyermekkórház részére is egészségügyi felszereléseket vásároltak. A járványhelyzet miatt az adományokat ma tudták átadni.

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Az újvidéki és környékbeli motorosok, valamint az őket támogató cégek és egyének a 2020-as jótékonysági akciójuknak köszönhetően 300 ezer dinárt gyűjtöttek össze. Az összeg egyik felét az egészségügyi felszerelés beszerzésére fordították.

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Zoran Matić, Apostolok Motoros Egyesület: „Az idén nem akartunk sok gyereket összehívni a központba, ezért azt a pénzt, amit édességre szántunk végül felszerelésre költöttük. Az eredeti elképzelés szerint a felszerelést akkor adtuk volna át, amikor volt az akció is, de a vámon voltak, így megvártuk, hogy befejeződjön az eljárás, mivel mind behozatali készülék. Most megérkeztek, így gyakorlatilag ez az újévi akció befejezése.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Az Újvidéki Gyermekkórházzal az akció kezdete óta együttműködnek a motorosok. Most sebészeti szívókészüléket és inhalátorokat adtak át, amit a sürgősségi osztályon használnak majd.

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Dr. Andrea Đuretić, szóvivő, Újvidéki Gyermekkórház: „Nekünk ez nagyon sokat jelent, abból az egyszerű tényből kifolyólag, hogy minden adomány jól jön, különösen amikor ilyen jó és emberséges szándékról van szó. Ők igyekeztek, hogy az idén is mint minden évben azt adományozzanak a gyermekkórháznak, amire legnagyobb szükségünk van.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

A kórház mellett a motoros télapók év végén megörvendeztették a gyermekszálló, valamint a szociális munkaközpont menedékházának védenceit édességet és játékokat tartalmazó csomagokkal.

adomány
humanitárius akció
Újvidék
motorosok
motoros egyesület

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 17:43

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.