Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

A motorosok idén is gondoltak a Lurkóház védenceire

2020.12.22
14:03
2020.12.22
16:49
Forrás
Pannon RTV
A korábbi évekhez hasonlóan ismét motoros Mikulás járt a hajdújárási Lurkóházban. Az Old Bikers Vajdasági Motorosklub tagjai tizedik éve ajándékozzák meg a Lurkóház védenceit. Idén 26 gyermek örülhetett a karácsonyi csomagoknak.
Pannon RTV/Molnár Edvárd

A világjárvány ellenére a Mikulás idén sem feledkezett meg a hajdújárási Lurkóház védenceiről. A hideg idő miatt a Mikulás ezúttal motor nélkül, de annál nagyobb szeretettel érkezett a lurkókhoz. Szabó Eszter: „Egy éve járok ide, Palicson élek, és már nagyon-nagyon vártuk az ajándékot, meg azt, hogy megérkezzenek a motorosok, meg a Mikulás.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

A motorosok már tizedik éve visszatérő jótékonykodók. Ezúttal a csomagok mellett egy kézzel készített lócát is ajándékoztak a gyerekeknek. Kikity Attila, alelnök, Old Bikers Vajdasági Motorosklub, Szabadka: „Egy kis évfordulót ünneplünk, nem is olyan kicsi, immár tíz éve rendszeresen, évente többször kijárunk a Lurkóház védenceihez, hogy valamiféleképpen örömöt és mosolyt próbáljunk varázsolni az orcájukra, hogy csomagokat, ruházati cikkeket, tanszerfelszereléseket hozzunk nekik. Mindent, amire szükségük van, amit esetleg otthon nem kapnak meg. Tesszük ezt szeretettel.”

A hajdújárási Lurkóház működését nagyon megnehezítette a koronavírus-járvány - mondta el Kádár Erzsébet. A Lurkóház megbízott vezetője hangsúlyozta, a gyerkőcök már nagyon várták a motoros Mikulást. „Várták már nagyon a mai napot, de sajnos most is majdnem a gyerekek fele beteg. Úgyhogy napról napra változott azoknak a névsora, akik biztosan tudtak jönni. Sajnos sokan most sem tudtak jönni, mert megbetegedtek. Ez csakugyan egy olyan rendkívüli év, amire példa eddig még nem volt.”

A tervek szerint az Old Bikers Vajdasági Motorosklub tagjai húsvétkor ismét meglátogatják a hajdújárási Lurkóházat és annak védenceit.

motorosok
Old Bikers Vajdasági Motorosklub
Lurkóház
Hajdújárás
ajándék
karácsony
Kikity Attila

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.