Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

A mozgáskorlátozottak számára építenek stégeket a topolyai tavon

2018-07-11
14:48
2018-07-11
16:54
Forrás
Pannon RTV
A Tó Környezetvédő és Sporthorgász Egyesület kezdeményezésére, helyi vállalkozók adományának köszönhetően már épülnek az akadálymentes vízparti objektumok.

Egyelőre a mólókat tartó cölöpöket állították fel.

Két akadálymentesített stéget építenek ki a topolyai tó gátjától a Mezőgazdasági Iskola irányába húzódó partszakaszon. Ennek köszönhetően akár tolókocsival is megközelíthető lesz a tó vize.

A topolyai Tó Környezetvédő és Sporthorgász Egyesület felhívásra több vállalkozó is jelentkezett, épületanyaggal támogatják a munkálatokat. Az egyenként 5x5 méteres stégeken egyszerre négy-négy személy tud majd horgászni. A szabványok szerint épülő mólókat a biztonság kedvéért korláttal is ellátják.

Linder Zoltán, elnökségi tag, Tó Környezetvédő és Sporthorgász Egyesület, Topolya: „Most szombaton lesznek  készen a cölöpök, a jövő héten pedig lebetonozzuk a két móló között, hogy a tolókocsis mozgássérültek biztonságosan tudjanak rajta közlekedni.”

A stégek körül le fogják vágni a növényzetet, rendezik a terepet, valamint mintegy nyolcvan méteren a nádvágást is elvégzik majd.

Topolyai-tó
mozgássérültek
stég

Most

19:38

Bagolylesre invitál az Arcus

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület aktivistái bagolylesre invitálják a járókelőket a város központjában december 15-én, szombaton, 10 órától.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.
petárda

Pénzbüntetés vár a petárdázókra

50 és 100 ezer dinár közötti büntetést ír elő a márciusban életbe lépett közrendről szóló törvény azok számára, akik petárdával vagy más pirotechnikai eszközzel megzavarják polgártársaik nyugalmát.