Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

A mozgáskorlátozottak számára építenek stégeket a topolyai tavon

2018-07-11
14:48
2018-07-11
16:54
Forrás
Pannon RTV
A Tó Környezetvédő és Sporthorgász Egyesület kezdeményezésére, helyi vállalkozók adományának köszönhetően már épülnek az akadálymentes vízparti objektumok.

Egyelőre a mólókat tartó cölöpöket állították fel.

Két akadálymentesített stéget építenek ki a topolyai tó gátjától a Mezőgazdasági Iskola irányába húzódó partszakaszon. Ennek köszönhetően akár tolókocsival is megközelíthető lesz a tó vize.

A topolyai Tó Környezetvédő és Sporthorgász Egyesület felhívásra több vállalkozó is jelentkezett, épületanyaggal támogatják a munkálatokat. Az egyenként 5x5 méteres stégeken egyszerre négy-négy személy tud majd horgászni. A szabványok szerint épülő mólókat a biztonság kedvéért korláttal is ellátják.

Linder Zoltán, elnökségi tag, Tó Környezetvédő és Sporthorgász Egyesület, Topolya: „Most szombaton lesznek  készen a cölöpök, a jövő héten pedig lebetonozzuk a két móló között, hogy a tolókocsis mozgássérültek biztonságosan tudjanak rajta közlekedni.”

A stégek körül le fogják vágni a növényzetet, rendezik a terepet, valamint mintegy nyolcvan méteren a nádvágást is elvégzik majd.

Topolyai-tó
mozgássérültek
stég

Most

01:14, Frissítve: 01:22

Tombol a hőség Észak-Európában is

A szikkadt aljnövényzet sok helyütt lángra kapott Svédországban - az elmúlt két évtized legsúlyosabb erdőtüzei pusztítanak még a Sarkkörön túl is.
01:09

Pokoli hőség Japánban

Már Meteorológiai figyelmeztetést adtak ki Japánban, ahol a hőhullám legalább 30 emberrel végzett. A hőséggel összefüggő rosszullétek miatt több ezren kerültek kórházba az elmúlt két hétben.

Népszerű

Elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV munkatársa

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV magyarkanizsai tudósítója, Aranytoll-díjas újságíró, kedves kollégánk. Tegnap töltötte be 65. életévét és vonult nyugdíjba.
Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.
Budai Dániel

Meghalt a 15 éves Budai Dániel

A szabadkai fiú az egyik belgrádi gyermekkórházban töltötte utolsó perceit. Budai Dánielnek szív- és tüdőátültetésre lett volna szüksége, amiről korábban a Pannon RTV is beszámolt.