Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

A mozgáskorlátozottak számára építenek stégeket a topolyai tavon

2018-07-11
14:48
2018-07-11
16:54
Forrás
Pannon RTV
A Tó Környezetvédő és Sporthorgász Egyesület kezdeményezésére, helyi vállalkozók adományának köszönhetően már épülnek az akadálymentes vízparti objektumok.

Egyelőre a mólókat tartó cölöpöket állították fel.

Két akadálymentesített stéget építenek ki a topolyai tó gátjától a Mezőgazdasági Iskola irányába húzódó partszakaszon. Ennek köszönhetően akár tolókocsival is megközelíthető lesz a tó vize.

A topolyai Tó Környezetvédő és Sporthorgász Egyesület felhívásra több vállalkozó is jelentkezett, épületanyaggal támogatják a munkálatokat. Az egyenként 5x5 méteres stégeken egyszerre négy-négy személy tud majd horgászni. A szabványok szerint épülő mólókat a biztonság kedvéért korláttal is ellátják.

Linder Zoltán, elnökségi tag, Tó Környezetvédő és Sporthorgász Egyesület, Topolya: „Most szombaton lesznek  készen a cölöpök, a jövő héten pedig lebetonozzuk a két móló között, hogy a tolókocsis mozgássérültek biztonságosan tudjanak rajta közlekedni.”

A stégek körül le fogják vágni a növényzetet, rendezik a terepet, valamint mintegy nyolcvan méteren a nádvágást is elvégzik majd.

Topolyai-tó
mozgássérültek
stég

Most

Népszerű

nő babakocsival, kisgyerekkel

Változik a családtámogatás rendszere Vajdaságban

A tartományi kormány megszüntette a harmadik gyermek után járó támogatást Vajdaságban, mivel a 2017.december 24-e után született gyermekek után ezentúl a szerb kormány folyósítja a támogatást.

Elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV munkatársa

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV magyarkanizsai tudósítója, Aranytoll-díjas újságíró, kedves kollégánk. Tegnap töltötte be 65. életévét és vonult nyugdíjba.