Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

A mozgáskorlátozottak számára építenek stégeket a topolyai tavon

2018-07-11
14:48
2018-07-11
16:54
Forrás
Pannon RTV
A Tó Környezetvédő és Sporthorgász Egyesület kezdeményezésére, helyi vállalkozók adományának köszönhetően már épülnek az akadálymentes vízparti objektumok.

Egyelőre a mólókat tartó cölöpöket állították fel.

Két akadálymentesített stéget építenek ki a topolyai tó gátjától a Mezőgazdasági Iskola irányába húzódó partszakaszon. Ennek köszönhetően akár tolókocsival is megközelíthető lesz a tó vize.

A topolyai Tó Környezetvédő és Sporthorgász Egyesület felhívásra több vállalkozó is jelentkezett, épületanyaggal támogatják a munkálatokat. Az egyenként 5x5 méteres stégeken egyszerre négy-négy személy tud majd horgászni. A szabványok szerint épülő mólókat a biztonság kedvéért korláttal is ellátják.

Linder Zoltán, elnökségi tag, Tó Környezetvédő és Sporthorgász Egyesület, Topolya: „Most szombaton lesznek  készen a cölöpök, a jövő héten pedig lebetonozzuk a két móló között, hogy a tolókocsis mozgássérültek biztonságosan tudjanak rajta közlekedni.”

A stégek körül le fogják vágni a növényzetet, rendezik a terepet, valamint mintegy nyolcvan méteren a nádvágást is elvégzik majd.

Topolyai-tó
mozgássérültek
stég

Most

15:10, Frissítve: 15:19

Papírért palánta...

Az Újvidéki Tavasz elnevezésű kiállítást március 21-e és 23-a között rendezik meg a Vojvodina Sport- és Üzletközpontban.

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.