Ugrás a tartalomra
Milicevic a mozgássérültekkel
vojvodina.gov.rs

Mozgássérült egyetemisták rehabilitációját pénzeli a vajdasági kormány

2018-07-28
17:55
2018-07-28
18:41
Forrás
Pannon RTV
A tartományi kormány 1 millió kétszázezer dinárt különített el, hogy 10 újvidéki mozgássérült kísérőjével 10 napos rehabilitáción vehessen részt a Magyarkanizsai Gyógyfürdőben.

Az ott tartózkodó mozgáskorlátozott egyetemistákhoz látogatott el Đorđe Milićević tartományi kormányalelnök és Zoran Milošević felsőoktatási titkár.

Milicevic az egyetemistákkal

A politikusok látogatásuk alkalmával megismerkedtek azokkal a diákokkal, akiknek a rehabilitációs kezelése jelenleg is zajlik a Magyarkanizsai Gyógyfürdőben. A tartományi kormány idén első ízben különített el ilyen célokra nagyobb összeget. Zoran Milošević, felsőoktatási és tudományügyi tartományi titkár: „Hiszem, hogy a mozgáskorlátozott egyetemisták megkülönböztetett figyelmet érdemelnek, ugyanis ők jelentik a társadalmunk jövőjét. Ezzel a kis gesztussal kívánunk hozzájárulni ahhoz, hogy a tanulással töltött napjaikat, életüket könnyebbé tegyük, hogy készen álljanak a következő tanévre.”

Milicevic az illetékesekkel

Az Újvidéki Egyetem falai között körülbelül 80-90 mozgáskorlátozott diák tanul. Ana Ilić, programkoordinátor, Újvidéki Fogyatékkal Élő Diákok Szervezete: „Beláttuk, hogy egy mozgáskorlátozott egyetemistának nagy fizikai kondícióra van szüksége, mert minden napja nagyon dinamikusan zajlik, és azt gondoljuk, hogy ez rendkívül fontos számukra egyénileg és általánosságban is.”

Milicevic a medencén

A gyógyfürdő medencéinek felújítása 26 millió dinárba került - emelte ki Slobodanka Drndarski, az intézmény igazgatója. „Az első lépés a medenceblokk felújítása volt, amelyet a különleges igényű személyeknek megfelelően alakítottuk ki. A következő lépés az emelők beszerzése volt a medencékhez és a kádakhoz a tartományi egészségügyi titkárság támogatásával.”

A képviselők elmondták, hogy a jövőben folytatni szeretnék a mozgáskorlátozottak támogatását.

Vajdaság
kormány
mozgássérült
mozgáskorlátozott
Magyarkanizsa
Gyógyfürdő

Most

20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.
20:19

Több ENSZ-békefenntartót öltek meg Maliban

Meggyilkolták az ENSZ-békefenntartó missziójának 10 tagját, 25-öt pedig megsebesítettek az Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták - jelentették az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékesei.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.