Ugrás a tartalomra
Milicevic a mozgássérültekkel
vojvodina.gov.rs

Mozgássérült egyetemisták rehabilitációját pénzeli a vajdasági kormány

2018-07-28
17:55
2018-07-28
18:41
Forrás
Pannon RTV
A tartományi kormány 1 millió kétszázezer dinárt különített el, hogy 10 újvidéki mozgássérült kísérőjével 10 napos rehabilitáción vehessen részt a Magyarkanizsai Gyógyfürdőben.

Az ott tartózkodó mozgáskorlátozott egyetemistákhoz látogatott el Đorđe Milićević tartományi kormányalelnök és Zoran Milošević felsőoktatási titkár.

Milicevic az egyetemistákkal

A politikusok látogatásuk alkalmával megismerkedtek azokkal a diákokkal, akiknek a rehabilitációs kezelése jelenleg is zajlik a Magyarkanizsai Gyógyfürdőben. A tartományi kormány idén első ízben különített el ilyen célokra nagyobb összeget. Zoran Milošević, felsőoktatási és tudományügyi tartományi titkár: „Hiszem, hogy a mozgáskorlátozott egyetemisták megkülönböztetett figyelmet érdemelnek, ugyanis ők jelentik a társadalmunk jövőjét. Ezzel a kis gesztussal kívánunk hozzájárulni ahhoz, hogy a tanulással töltött napjaikat, életüket könnyebbé tegyük, hogy készen álljanak a következő tanévre.”

Milicevic az illetékesekkel

Az Újvidéki Egyetem falai között körülbelül 80-90 mozgáskorlátozott diák tanul. Ana Ilić, programkoordinátor, Újvidéki Fogyatékkal Élő Diákok Szervezete: „Beláttuk, hogy egy mozgáskorlátozott egyetemistának nagy fizikai kondícióra van szüksége, mert minden napja nagyon dinamikusan zajlik, és azt gondoljuk, hogy ez rendkívül fontos számukra egyénileg és általánosságban is.”

Milicevic a medencén

A gyógyfürdő medencéinek felújítása 26 millió dinárba került - emelte ki Slobodanka Drndarski, az intézmény igazgatója. „Az első lépés a medenceblokk felújítása volt, amelyet a különleges igényű személyeknek megfelelően alakítottuk ki. A következő lépés az emelők beszerzése volt a medencékhez és a kádakhoz a tartományi egészségügyi titkárság támogatásával.”

A képviselők elmondták, hogy a jövőben folytatni szeretnék a mozgáskorlátozottak támogatását.

Vajdaság
kormány
mozgássérült
mozgáskorlátozott
Magyarkanizsa
Gyógyfürdő

Kapcsolódó tartalmak

Most

10:38, Frissítve: 10:43

Utazási lehetőség középiskolásoknak

A Rákóczi Szövetség programjának célja, hogy a június 4-i Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából, a középiskolások egy másik Kárpát-medencei ország magyar iskolájához látogassanak.

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.