Ugrás a tartalomra

Mozgássérült egyetemisták rehabilitációját pénzeli a vajdasági kormány

2018.07.28
17:55
2018.07.28
18:41
Forrás
Pannon RTV
A tartományi kormány 1 millió kétszázezer dinárt különített el, hogy 10 újvidéki mozgássérült kísérőjével 10 napos rehabilitáción vehessen részt a Magyarkanizsai Gyógyfürdőben.

Az ott tartózkodó mozgáskorlátozott egyetemistákhoz látogatott el Đorđe Milićević tartományi kormányalelnök és Zoran Milošević felsőoktatási titkár.

A politikusok látogatásuk alkalmával megismerkedtek azokkal a diákokkal, akiknek a rehabilitációs kezelése jelenleg is zajlik a Magyarkanizsai Gyógyfürdőben. A tartományi kormány idén első ízben különített el ilyen célokra nagyobb összeget. Zoran Milošević, felsőoktatási és tudományügyi tartományi titkár: „Hiszem, hogy a mozgáskorlátozott egyetemisták megkülönböztetett figyelmet érdemelnek, ugyanis ők jelentik a társadalmunk jövőjét. Ezzel a kis gesztussal kívánunk hozzájárulni ahhoz, hogy a tanulással töltött napjaikat, életüket könnyebbé tegyük, hogy készen álljanak a következő tanévre.”

Az Újvidéki Egyetem falai között körülbelül 80-90 mozgáskorlátozott diák tanul. Ana Ilić, programkoordinátor, Újvidéki Fogyatékkal Élő Diákok Szervezete: „Beláttuk, hogy egy mozgáskorlátozott egyetemistának nagy fizikai kondícióra van szüksége, mert minden napja nagyon dinamikusan zajlik, és azt gondoljuk, hogy ez rendkívül fontos számukra egyénileg és általánosságban is.”

A gyógyfürdő medencéinek felújítása 26 millió dinárba került - emelte ki Slobodanka Drndarski, az intézmény igazgatója. „Az első lépés a medenceblokk felújítása volt, amelyet a különleges igényű személyeknek megfelelően alakítottuk ki. A következő lépés az emelők beszerzése volt a medencékhez és a kádakhoz a tartományi egészségügyi titkárság támogatásával.”

A képviselők elmondták, hogy a jövőben folytatni szeretnék a mozgáskorlátozottak támogatását.

Vajdaság
kormány
mozgássérült
mozgáskorlátozott
Magyarkanizsa
Gyógyfürdő

Most

14:02, Frissítve: 16:34

Jogászkonferencia Palicson

Határtalan kisebbségi jogvédelem címmel tartanak jogász konferenciát Palicson. Az eseményt a Vajdasági Magyar Jogász Egylet a magyarországi Kisebbségi Jogvédő Intézettel karöltve szervezte meg.

Népszerű