Ugrás a tartalomra
Milicevic a mozgássérültekkel
vojvodina.gov.rs

Mozgássérült egyetemisták rehabilitációját pénzeli a vajdasági kormány

2018-07-28
17:55
2018-07-28
18:41
Forrás
Pannon RTV
A tartományi kormány 1 millió kétszázezer dinárt különített el, hogy 10 újvidéki mozgássérült kísérőjével 10 napos rehabilitáción vehessen részt a Magyarkanizsai Gyógyfürdőben.

Az ott tartózkodó mozgáskorlátozott egyetemistákhoz látogatott el Đorđe Milićević tartományi kormányalelnök és Zoran Milošević felsőoktatási titkár.

Milicevic az egyetemistákkal

A politikusok látogatásuk alkalmával megismerkedtek azokkal a diákokkal, akiknek a rehabilitációs kezelése jelenleg is zajlik a Magyarkanizsai Gyógyfürdőben. A tartományi kormány idén első ízben különített el ilyen célokra nagyobb összeget. Zoran Milošević, felsőoktatási és tudományügyi tartományi titkár: „Hiszem, hogy a mozgáskorlátozott egyetemisták megkülönböztetett figyelmet érdemelnek, ugyanis ők jelentik a társadalmunk jövőjét. Ezzel a kis gesztussal kívánunk hozzájárulni ahhoz, hogy a tanulással töltött napjaikat, életüket könnyebbé tegyük, hogy készen álljanak a következő tanévre.”

Milicevic az illetékesekkel

Az Újvidéki Egyetem falai között körülbelül 80-90 mozgáskorlátozott diák tanul. Ana Ilić, programkoordinátor, Újvidéki Fogyatékkal Élő Diákok Szervezete: „Beláttuk, hogy egy mozgáskorlátozott egyetemistának nagy fizikai kondícióra van szüksége, mert minden napja nagyon dinamikusan zajlik, és azt gondoljuk, hogy ez rendkívül fontos számukra egyénileg és általánosságban is.”

Milicevic a medencén

A gyógyfürdő medencéinek felújítása 26 millió dinárba került - emelte ki Slobodanka Drndarski, az intézmény igazgatója. „Az első lépés a medenceblokk felújítása volt, amelyet a különleges igényű személyeknek megfelelően alakítottuk ki. A következő lépés az emelők beszerzése volt a medencékhez és a kádakhoz a tartományi egészségügyi titkárság támogatásával.”

A képviselők elmondták, hogy a jövőben folytatni szeretnék a mozgáskorlátozottak támogatását.

Vajdaság
kormány
mozgássérült
mozgáskorlátozott
Magyarkanizsa
Gyógyfürdő

Most

Népszerű

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.

Sok rendőr szakmát vált

Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.