Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

MTTK: Online felkészítő felvételizőknek

2020.04.17
12:13
2020.04.19
15:38
Forrás
Pannon RTV
A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon jelen pillanatban is távoktatás formájában folyik az oktatás. A rendkívüli helyzetre való tekintettel az intézmény online felkészítőt tart a felvételizők számára.

Bár jelenleg zárva van a szabadkai kar is, reméljük, nem tart majd sokáig. Addig is az MTTK online jelentkezés formájában továbbra is tárt karokkal várja a leendő hallgatókat.

Szerbiában több mint egy hónapja szünetel a tanítás, a hallgatók online követik az órákat és készítik beadandó munkáikat. Szekeres Renáta szerint igen hasznosak a felkészítők, az otthon követhető online feladatok pedig kényelmesek hiszen így a leendő hallgatók megismerhetik az oktatókat és a videó kapcsolat révén könnyben sajátíthatják el a felvételi anyagát.

Szekeres Renáta, hallgató, MTTK, Szabadka: „Már negyedik éve erre a karra járok és jó érzés, vannak lehetőségek arra, hogy kibontakozhassanak a hallgatók. Fejleszteni tudják saját magukat, tudnak olyan dolgokkal foglalkozni, ami érdekli őket és ehhez rendelkezésre állnak olyan emberek, akik ebben nekik tudnak segíteni.”

A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar oktatói interaktív hanganyagokkal, élő bejelentkezéssel, helyesírási, irodalmi, illetve matematikai feladatokkal várják a jelentkezőket.

Sós Nóra, a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar munkatársa: „Az online felkészítőre folyamatosan lehet jelentkezni, tehát már jelentkeztek is. Hiszen ezek különböző tematikájú csoportokat foglalnak magába, ami azt jelenti, hogy magyar nyelvből és irodalomból, illetve helyesírásból, matematikából, természettudományokból és általános tájékozottságból kapnak ismereteket azok, akik szeretnének jelentkezni erre az előkészítőre.

Az online felkészítőre eddig mintegy harminc hallgató küldte be jelentkezését. A felvételivel és a képzésekkel kapcsolatos információkat az érdeklődők az intézmény honlapján a magister.uns.ac.rs, valamint az MTTK Facebook-oldalán találhatnak.

MTTK
Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar
online
felvételi
felkészítő

Most

17:32, Frissítve: 17:40

Virágzik a tavaszi hérics

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület immár negyedik alkalommal szervezett sétát, amelynek úti célja a Krivaja patak lipári völgye volt, ahol Közép-Bácskában még megtalálható ez a ritka, veszélyeztetett növényfaj.
14:57, Frissítve: 19:00

A birkózás a legtömegesebb sportok között

Falunapi birkózótornát tartottak Kishegyesen az óvodás és általános iskolás korosztály számára. A községbeli gyerekeknek ez az első megmérettetése. Szabadka és Magyarkanizsa csapatait látták vendégül.
14:21, Frissítve: 17:09

Kikapcsolódásból lefutni a félmaratont

Vasárnap délelőtt elrajtolt a 30. Újvidéki Félmaraton. A főtérnél megrendezett versenyen, illetve, sportrekreációs rendezvényen minden korosztályra gondoltak, a versenyzők különböző kategóriákban indulhattak.
12:55, Frissítve: 16:45

Vásárt tartottak Kispiacon

Az esemény megszokott, hiszen évtizedek óta minden hónap utolsó hétvégéjén szervezik meg, amelyre egész Vajdaság területéről érkeznek árusok és vásárlók is egyaránt.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.