Ugrás a tartalomra
Pixabay

„Munka van, csak kitartónak kell lenni”

2020.02.14
10:25
Forrás
Szerbiai RTV
Főként fodrászokból, pékekből, hentesekből és asztalosokból van hiány a szerbiai munkaerőpiacon - nyilatkozta Miloš Turinski a Szerbiai RTV-nek.

Az Infostud álláskereső portál illetékese kiemelte, az előző években mintegy 50 ezer munkanélküli talált állást, többségük a kereskedelemben helyezkedett el. Az álláskeresők legnagyobb hányada az interneten próbál munkahelyhez jutni, és a legtöbben a Szerbiában működő külföldi cégeknél szeretnének dolgozni. Turinski azt üzeni a munkanélkülieknek, hogy legyenek kitartóak, hiszen az országban számos lehetőség kínálkozik, így előbb-utóbb mindenki munkához juthat.

munkaerőhiány
fodrász
pék
állás

Most

14:12

Kevesebb a migráns Horgoson

Rendszeresen begyűjtik Észak-Bácskában a határ menti övezetben megbúvó migránsokat, ők azonban visszaszivárognak. A települések központját elkerülik, napközben most nem is igazán mozognak, mert elkezdődött a harmincnapos muszlim böjt, a ramadán.
14:02

Faültetési akciót tartottak Palicson

Mintegy 300 facsemetével gazdagodott a palicsi természeti park. A magas vízszint miatt egyes fajták elkezdtek korhadni, aminek következtében csökkent a fafajták sokszínűsége a parkban. Ezen szeretne javítani a Palics-Ludas Közvállat az ültetéssel.
13:30, Frissítve: 13:38

Uniós csúcs Brüsszelben

Ma kezdődött a kétnapos uniós csúcs Brüsszelben. A tárgyalások fő témái közé tartozik az Ukrajnának nyújtott fegyverkezési és pénzügyi támogatás, a migráció, az uniós gazdasági versenyképesség.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.