Ugrás a tartalomra
Pixabay

„Munka van, csak kitartónak kell lenni”

2020-02-14
10:25
Forrás
Szerbiai RTV
Főként fodrászokból, pékekből, hentesekből és asztalosokból van hiány a szerbiai munkaerőpiacon - nyilatkozta Miloš Turinski a Szerbiai RTV-nek.

Az Infostud álláskereső portál illetékese kiemelte, az előző években mintegy 50 ezer munkanélküli talált állást, többségük a kereskedelemben helyezkedett el. Az álláskeresők legnagyobb hányada az interneten próbál munkahelyhez jutni, és a legtöbben a Szerbiában működő külföldi cégeknél szeretnének dolgozni. Turinski azt üzeni a munkanélkülieknek, hogy legyenek kitartóak, hiszen az országban számos lehetőség kínálkozik, így előbb-utóbb mindenki munkához juthat.

munkaerőhiány
fodrász
pék
állás

Most

14:30, Frissítve: 15:26

Marad az őszies idő

A napokban nem számíthatunk felmelegedésre. Szeles és esős napok elé nézünk. A hétvége hozhat melegfrontot akár 26 fokos csúcshőmérséklettel.
13:43, Frissítve: 14:09

Városiasodik a vadvilág

Egyre több nem háziasított állat él emberközelben - derül ki egy nemzetközi tudományos felmérés eredményéből.

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.