Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nagy az érdeklődés a HPV elleni vakcina iránt Szabadkán

2022.06.18
14:28
2022.06.18
14:39
Forrás
subotica.com
Újabb oltóanyag-szállítmányt várnak.

A Szabadkai Egészségház hétfőn kapta meg az első szállítmányt az oltóanyagból, tegnap már arról szóltak a hírek, hogy majdnem az összes elfogyott. Az első 30 adag után a napokban újabb szállítmányt várnak. A legnagyobb érdeklődés az általános iskolás hetedikes és nyolcadikosok részéről volt, de érkeztek középiskolások is. Az oltást 15 éves korig két dózisban kell felvenni 6 hónapos különbséggel, 15 és 19 év között három oltást kell beadni.

A humán papillomavírus a nőknél méhnyakrákot, a férfiaknál péniszdaganatot okozhat, de bőrrákot, garat-, nyelőcső- és nyelvrákot is előidézhet.

HPV elleni vakcina
védőoltás
humán papillomavírus

Most

08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.
20:54, Frissítve: 08:06

Továbbra is feszült a helyzet Koszovó északi részén

A helyi szerbek ugyanis nem ismerik el az időközi helyi szintű választások eredményeit és a polgármesteri hivatalok előtt tüntetnek, jelenleg békésen. Hétfőn viszont összecsaptak a KFOR békefenntartóival. A NATO további 700 katonát küld a régióba.

Népszerű