Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Nagy gondot okoznak a migránsok a magyarországi belépésre várakozó kamionosoknak

2019-11-22
19:45
2019-11-22
20:25
Forrás
Pannon RTV
Gyakran az éj leple alatt, a vámzárat feltépve vagy a ponyvát kivágva próbálnak meg feljutni a teherautókra. Emiatt a sofőrök a kötelező pihenőidőt is ébren töltik.

Péntek este három kilométer hosszan torlódtak fel a Szerbiából kilépő kamionok Horgosnál, Magyarország irányába. A sofőrök nem mernek a pihenőidő alatt sem aludni, mert a migránsok a teherautókban megbújva próbálnak meg Magyarország területére átjutni. Ivan Nikolić kamionsofőrnek már adódtak kellemetlenségei: „Bemászott három migráns. Nagy volt a sor, közben lejárt a munkaidőm, aludnom kellett. Aztán reggel, amikor átértem a magyar oldalra, a röntgen kimutatta a jelenlétüket. Első alkalommal történt, így viszonylag megúsztam, három órán át benn tartottak beszélgetésen. Átellenőriztek, de legközelebb már büntethetnek is.”

A kamionosok elmondása szerint a Horgos-Röszke autópálya-határátkelőhely közvetlen közelében, a környékbeli bozótosokban megbújó migránsok általában este 7 óra körül kezdenek nagyobb csoportokban gyülekezni, és megpróbálnak feljutni a kamionok rakterébe.

Szíriai illegális bevándorlók kisebb csoportját észrevették és elzavarták a kamionosok, ezért Szabadka felé indultak vissza. A migránsok azt mondták, próbáltak már gyalog is, meg teherautón is átjutni Magyarországra, de mindeddig nem sikerült nekik. A pénzük elfogyott, de nem adják fel.

A fiatal férfiak végső úti célja Németország lenne, mint mondták, bármi áron.

Horgos-Röszke
határátkelő
migránsok

Most

18:16

Elhunyt Szűcs Lajos

A Ferencvárosi Torna Club olimpiai bajnok labdarúgója, 77 éves korában érte a halál - jelentette be a klub vasárnap.

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.