Ugrás a tartalomra

Nagy segítségre szorul a hétgyermekes topolyai család

2023.12.09
18:50
2023.12.10
16:57
Forrás
Pannon RTV
Segítségre van szüksége a Topolyán élő hétgyermekes Dimović-Bošković családnak. A helyi Caritas gyűjtést szervez a számukra.

A szülők munkanélküliek, és rossz egészségügyi állapotban vannak, az anyuka pedig ismét babát vár. Egyszobás házuk félkész állapotban van, és gyakorlatilag minden háztartási gépük elromlott.

A topolyai család nagyon szerény körülmények között neveli hét gyermekét. Az anyuka, Szonja hathónapos terhes. Legkisebb gyermekük másfél éves, a legidősebb tíz, a gyerekek magyar óvodába és iskolába járnak. Velük él férje, Ranko 16 éves fia is. A házban két pici helyiség van, a fürdőszobát most csinálja Ranko, amellett, hogy alkalmi munkákat vállal. A szeméttelepről hordja haza az épületanyagot, hogy bővíteni tudja a házukat. A mosógépük elromlott, Szonja kézzel kell, hogy mosson a családra. A hűtőszekrény sem működik, a villanytűzhely is csak részben.

Dimović Szonja, Topolya: „Nekem is betegségem van, ő szívbeteg. Amikor van munka megy, hoz a gyerekeknek, meg minden, a szociális segélyből élünk, amit a gyerekre kapunk. Csináljuk a házat is, hogy nagyobb legyen, mert kicsi.”

A topolyai Caritas a napokban értesült a szegény sorsú család helyzetéről, és azonnal a segítségükre siettek. Paplanokkal, tartós élelmiszerrel, gyerekjátékokkal, tisztálkodási szerekkel érkeztek.

Dósa Lenke, tag, Caritas, Topolya: „Az iskolán keresztül a tanítónénitől értesültünk arról, hogy van egy család, aki igen nagy segítségre szorul, és meglátogattuk, és meggyőződtünk, hogy ez így van. Hát mi úgy látjuk, hogy ennek a családnak mindenre szüksége van, tehát látjuk a gyerekekről, és az adott állapotról, és mi is majd próbálunk további gyűjtést szervezni, akár ruhaneműre, akár élelemre. Váratlanul ért bennünket a család esete, de igyekeztünk gyorsan lépni, hiszen itt a karácsony, szeretnénk őnekik is azért a karácsonyukat egy kicsit színessé, örömmé varázsolni.”

A topolyai Caritas gyűjtést szervez a Dimović-Bošković család számára. Az adományokat az Adria utca 3-as címre, a Caritas székhelyére, a Szent Erzsébet Házba várják keddenként 9-12 óráig, valamint csütörtökönként 14-17 óráig. Pénzadományaikat a Caritas adományszámlájára küldhetik, a 325-9500700200775-46 számra, megjelölve, hogy a Dimović-Bošković család részére utalják.

Topolya
Dimović
Bošković
Caritas
Dimović-Bošković család
Dimović Szonja
Dósa Lenke
szegény sorsú

Most

Népszerű