Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nagyböjt - a lélek megtisztulása húsvétig

2021-02-19
08:56
2021-02-19
15:03
Forrás
Pannon RTV
A nagyböjt időszakáról beszélt Verebélyi Árpád plébános, a doroszlói kegyhely igazgatója a Közügyekben.

A negyven napos böjt középpontjában a megtisztulás, a bűnbánat, az áldozatvállalás és a könyörgés áll. Ezzel fejezzük ki Isten iránti szeretetünket, ilyenkor készülünk fel Jézus Krisztus feltámadásának ünnepére - emelte ki Verebélyi Árpád a doroszlói kegyhely igazgatója, plébánosa a Közügyek csütörtök esti műsorában. Hozzátette, ebben az időszakban fékezzük valamilyen függőségünket, akár a dohányzásunkat, akár az étkezésünket.

Verebélyi Árpád, a doroszlói kegyhely igazgatója, plébános: „A böjt az egyrészt nem fogyókúra, hanem a belső lelki átalakulásnak, a belső küzdelemnek egy külső segítsége, egy külső mankója. Tehát akkor, amikor az ember megpróbál valamilyen szinten jobbá lenni, amikor az önmagáról elképzelt képet megpróbálja elérni, amely a valóságban nagyon sokszor különbözik attól, akkor megpróbál a külső akaratával egy böjttel, lemondással ráerősíteni a lelki alakulásra, átalakulásra, jobbá tevésre. Ami mindannyiunk életében valóban cél, hogy jobbá legyünk a tegnapi önmagunkhoz képest. A böjt igazából ebben segít.”

Verebélyi Árpád
nagyböjt
Közügyek

Most

14:26, Frissítve: 15:17

Gyengül a Golf-áramlat

Ezer éve nem volt olyan gyenge az Atlanti-óceán körforgási rendszere mint most – ezt állítja egy tanulmány.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.