Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

A nagykikindai Közegészségügyi Intézet felhívása

2020-03-26
19:26
2020-03-26
19:49
Forrás
Pannon RTV
Azok a Magyarkanizsa községbeli polgárok figyelmébe, akik március 6-a és 19-e között Magyarországon jártak és magyar személyi igazolvánnyal vagy magyar útlevéllel lépték át a határt.

A nagykikindai Közegészségügyi Intézet felhívást intéz mindazon Magyarkanizsa községbeli polgárokhoz, akik március 6 és 19 között Magyarországon jártak és magyar személyi igazolvánnyal vagy magyar útlevéllel lépték át a határt, hogy jelentkezzenek a magyarkanizsai egészségház ügyeletén, a 024/874-213 telefonszámon. A jelentkezést követően be kell tartaniuk a kapott utasításokat. Mindannyian 28 napos karanténról szóló végzésre számíthatnak, a Szerbiába való belépés napjától számítva.

A nagykikindai Közegészségügyi Intézet felhívásában továbbá az is szerepel, hogy a végzést a rendőrség fogja kézbesíteni. A Magyarországról hazatértek a végzés kézhezvételétől a karantén lejártáig kötelesek minden nap egyszer, a végzésben megadott telefonszámon jelentkezni és jelentést adni egészségügyi állapotukról. Emellett számítaniuk kell rendőri ellenőrzésre is, hogy betartják-e a karantént.

Azok a polgároknak is számítaniuk kell az illetékes szervek intézkedéseire, akik március 12-e után szerb útlevéllel léptek be az országba. Az intézkedések célja a koronavírus okozta járvány terjedésének megakadályozása - olvasható a nagykikindai Közegészségügyi Intézet felhívásában.

határ
igazolvány
felhívás

Most

Népszerű