Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Nagykorúvá válik a Vajdasági Szabadegyetem

2021.07.07
20:07
2021.07.07
20:12
Forrás
Pannon RTV
Elstartolt Kishegyesen a Vajdasági Szabadegyetem. Önismereti műhelymunkák, érdekes előadások és sok-sok buli várja a résztvevőket. A szervezők arra törekedtek, hogy többségében vajdasági előadókat hívjanak meg.
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Megnyílt a Vajdasági Szabadegyetem mintegy 80 fiatal résztvevője előtt a kishegyesi Kátai-tanya kapuja. Tavaly a rendezvény a járványhelyzet miatt elmaradt. A 18., négynaposra tervezett rendezvény kapcsán nagy volt az érdeklődés. A hivatalos megnyitó után a fiatalok egy ismerkedős csapatjátékon vehettek részt.

Sótanyi Zsófia, Szabadka: „Az ismerkedési játékok közül az utolsó tetszett a legjobban, ahol kaptunk egy szót, amiről nem tudtuk, hogy mi az, a hátunkra volt ragasztva és ki kellett találni barkóba szerűen, csapatbarkóbát játszottunk igazából.”

A program és az ismerkedés, bulizás lehetősége vonzotta a bajmoki Aleksandar Molnart az idei rendezvényre.

„A koronavírus-járvány miatt két évig nem volt semmilyen program. Ez egy érdekes programnak tűnt, úgyhogy a húgom unszolására és az érdekes programoknak köszönhetően úgy gondoltam, hogy eljövök.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Három hónap alatt sikerült megszervezni idén a Vajdasági Szabadegyetemet a 17 fiatalból álló szervezőcsapatnak. A rendezvény formai része megmaradt, a fiatalok előadásokat hallgathatnak, és önismereti műhelymunkákon vehetnek részt, azonban idén nagyobb teret kaptak a szabad programok, az ismerkedés, társalgás, szórakozás.

Berkó Szilárd, főszervező, Vajdasági Szabadegyetem: „Sokat gondolkodtunk azon, hogy mennyiben változtassunk az előző koncepciónkhoz képest. Azonban visszajelzésként azt tapasztaltuk, hogy leginkább azt igénylik a résztvevők, hogy egy kicsit lazább legyen a napi programterv. Mivel az előző egynéhány alkalommal szinte katonai sorrendben következtek a programok és kevés idő jutott a társalgásra, beszélgetésre. Ezért idén erre szerettünk volna egy kicsit lehetőséget adni.”

Pénteken a VIFÓ történetéről készült másfél órás dokumentumfilmet mutatják majd be a résztvevőknek, ezzel ünneplik a Vajdasági Szabadegyetem fennállását. Szombaton a záróünnepség után bulival fejeződik a rendezvény. Az esemény támogatója a Magyar Kormány és a Magyar Nemzeti Tanács.

Vajdasági Szabadegyetem
Kishegyes
Kátai-tanya

Most

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.

Ki lett a parasztolimpia legjobbja?

Egy év kényszerpihenő után újra megtartották a Moholi Parasztolimpiát és Főzőversenyt, amely immáron hagyományosnak számító rendezvény a Tisza-mentén élő mezőgazdasággal foglalkozó emberek életében. Nagy volt az érdeklődés idén.