Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Nagyszombat van

2022.04.16
11:38
2022.04.16
11:58
Forrás
Pannon RTV
Ez a gyász napja, amikor a feltámadás örömére készülődünk.

Ma van nagyszombat, a húsvétvasárnapot megelőző nap a keresztény naptárban. Ez a húsvéti ünnepkör szent három napja közül az utolsó, a gyász napja. Jézus Krisztus ezen a napon holtan feküdt a sírjában, majd másnapra, húsvétvasárnapra virradóan feltámadt. Nagyszombaton a feltámadás örömére készülődünk. Napközben semmilyen szertartás nincs, este, sötétedés után viszont a vigília-szertartással kezdetét veszi a húsvét, amely a kereszténység legnagyobb örömhírét hirdeti: Jézus feltámadt a halálból és mindenkit meghív az örök életre.

nagyszombat
Jézus
feltámadás
húsvét
készülődés

Kapcsolódó tartalmak

Most

08:39, Frissítve: 08:44

Ma még napos, holnap esős

Borongós és napos időszakok válthatják egymást térségünkben ma. Csak délután alakulhat ki gyenge eső helyenként.
07:59

Meghalt a bükki füvesember

94 éves korában meghalt Szabó György, a bükki füvesember. A gyógyteáiról és gyógynövényes cseppjeiről ismert bükki füvesember saját otthonában hunyt el.
21:55, Frissítve: 07:55

Incidens Koszovó északi részén

Tüntetés és lövöldözés volt Koszovó északi részén. Ma reggel pedig egy kézigránátot hatástalanítottak az illetékesek a választási bizottság irodájában, Észak-Mitrovicában. Sérültekről nincs hír.

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.