Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nagyüzemi jótékonyság a budapesti Mikulásgyárban

2021.12.15
20:59
Forrás
Pannon RTV
A Mikulásgyár Budapesten, az 56-osok terén található. Egy óriási buborék, melyben a Mikulás és segédei, vagyis a Vöröskereszt önkéntesei heteken át gyűjtik az adományokat.

A sok-sok holmit rendszerezik, dobozolják, majd eljuttatják a rászorulókhoz. Mára a Mikulásgyár Magyarország egyik legnagyobb és legismertebb jótékonysági akciójává nőtte ki magát. Stábunk bekukkantott a kulisszák mögé.

Pannon RTV

A budapesti Mikulásgyárban minőségi és mennyiségi szempontból is magas szintre emelték a jótékonykodást. Itt ugyanis az ember nem csak egyszerűen leadja az adományát, hanem egy igazi élményben is része lesz. Már csak magában a helyszín, ez a különleges buborék miatt, amelyben ráadásul ott ül a Mikulás is, aki szívesen elbeszélget a gyerekekkel.

Pannon RTV

Az itt dolgozók önkéntesek, szabadidejüket áldozták fel azért, hogy segítsenek az adományok átvételében, rendszerezésében, a nehéz dobozok emelgetésében.

Pannon RTV

A Mikulásgyárat rendszeresen látogatják gyerekcsoportok. Számukra óriási élmény, hogy beléphetnek a buborékba, és találkozhatnak a Mikulással.

A Mikulás azért titokban elárulta, a lányok babát és Barbie-t kérnek, a fiúk tűzoltó- és rendőrautót, a nagyobbak korcsolyát. Gyakori kérés az élő állat is, de a Mikulás ilyenkor mindig egyeztet a szülőkkel.

A Mikulásgyárba egyébként naponta több mint egy tonna adomány érkezik. Ezek túlnyomó többsége jó minőségű, kiválóan hasznosítható termék. A Vöröskereszt munkatársa elmondta, a budapestiek néhány éve már „jó” adakozónak számítanak, és megtanulták, hogy a karácsony előtti jótékonykodás nem egyenlő a lomtalanítással. Vagyis ismerik a főszabályt: csak olyat adományoznak, aminek ők maguk is megörülnének.

Mikulásgyár
Budapest
jótékonyság

Most

07:59, Frissítve: 08:28

Reagált a forint gyengülésére az MNB

Erősödött csütörtök reggelre a forint a nemzetközi devizakereskedelemben a főbb devizákkal szemben, miután az előző nap történelmi árfolyammélypontot állított be.
07:39, Frissítve: 08:26

Ma kezdődik a Nyárhangoló fesztivál Palicson

A VM4K négynapos rendezvényén koncertekkel, közéleti, irodalmi, színházi kerekasztal-beszélgetésekkel, kirakodó vásárral, táncházzal, helytörténeti sétával és gyermekprogramokkal várják a látogatókat. A programokra a belépés ingyenes.

Népszerű