Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Napokig tarthat a viharkárok helyreállítása Tiszakálmánfalván

2021.07.19
15:10
2021.07.19
16:56
Forrás
Pannon RTV
Hatalmas vihar tombolt tegnap Tiszakálmánfalván. Ágakat tört le, fákat csavart ki, tetőket és padokat rongált meg. Mindez nagyjából húsz perc alatt történt, de napokig tart majd a takarítás.

A vihar Újvidék felől érkezett, és a település központjában okozta a legnagyobb kárt. A letört ágak több vezetéket is elszakítottak. A károk eltakarítását már megkezdték.

Milutin Ignjatić, Tiszakálmánfalva: „Sok idő kell majd, hogy mindent elrendezzünk. Várjuk a Vajdasági Áramszolgáltató Közvállalatot, hogy megjavítsák a kábeleket és a tetőn lévő vezetéket, mert ez mind az övéké, mi nem nyúlhatunk hozzá.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

Zsúnyi Károly tiszakálmánfalvi lakos nem volt a faluban a vihar ideje alatt. Idős édesanyja viszont egyedül volt otthon.

„Hazajöttünk, és hát elég nagy cirkusz volt, faágak, falevelek mindenfelé. Elkezdtünk takarítani, és akkor láttuk, hogy itt a szomszéd előtt kidőlt, kicsavarta a szél a nagy fenyőfát, és rádőlt a telefonoszlopra.”

A központban lévő parkban egy padot is megrongált a vihar.
 

A helyi Magyarok Nagyasszonya-templom sekrestyéje előtt álló védett fákat is megtépázta a szél. Tamás Borbála sekrestyés szerint a vihar hirtelen söpört végig a településen.

„Még nem kezdett el esni az eső, mi már indultunk otthonról, de mire mi ideértünk, akkorra már olyan hirtelen, gyorsan jött, olyan nagyobb záporocska, aztán leereszkedett, úgyhogy akkor volt aztán sok. Két-három hónap, abszolút nem volt esőnk, most meg bizony kaptunk.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

Egyelőre a romok eltakarítása zajlik. A pusztítás utáni károkat majd csak ezután becsülik fel.

Bátori Ferenc, Tiszakálmánfalva HK tagja: „Látjuk, a központ mire hasonlít, a falunak a központja, és hallom, most melegágyak megsérültek. Tetőket, sok tetőt levitt itt többek között az én tetőmet is. Elég nagy károkat csinált, de hogy mennyit pontosan, azt még nem tudjuk.”

A viharban nem hivatalos információk szerint senki nem sérült meg.

Tiszakálmánfalva
vihar
ítéletidő
károk

Most

17:57, Frissítve: 18:04

Elhunyt 14 beteg, 5 255 új eset

5 255 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában Szerbiában. 13 ezer tesztet végeztek el. A kór következményében 14-en életüket vesztették.
17:46, Frissítve: 17:54

Harcok Ukrajna déli és keleti részén

Az orosz erők teljes ellenőrzésük alá vonták a Donyeck régióban fekvő Piszki falut – idézte az Interfax hírügynökség az orosz védelmi minisztériumot.

Népszerű