Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Naponta egy autóbusznyi ember hal meg a koronavírus miatt Szerbiában

2021.11.09
21:35
2021.11.09
21:52
Forrás
Pannon RTV
Csak a tömeges oltás vetne véget a koronavírus-járványnak, a kérdés csak az, hogyan lehet meggyőzni a lakosságot.

Mivel nem kötelező az oltás, erőszakkal senkit sem lehet kényszeríteni az oltakozásra. Dr. Úri Emese a VMSZ köztársasági képviselője, a zombori egészségház igazgatója a Közügyekben több olyan tévhitről is lerántotta a leplet, amely a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban még ma is él.

Elmondta, sajnálatos, de az oltottak is meg tudnak betegedni, sőt egy nagyon kis százalékban nagyon súlyosan is megbetegedhetnek, azok elsősorban, akik érzékenyebbek a vírusfertőzésre: a túlsúlyosak, cukorbetegek, idősek és a férfiak. Viszont akik felvették az oltást és megfertőződtek, sokkal enyhébb tünetekkel tudják átvészelni a betegséget, és később erősebb immunitásuk lesz.

Kifejtette, 100 emberből egy biztosan belehal a covid-betegségbe, a következményébe, és a betegség kimenetele nagyon bizonytalan, nem lehet előre látni, mi fog történni: „A fertőzés pillanatától a kritikus pont a negyedik nap. Addig gyakorlatilag lehet tünetmentes is az egyén, utána hirtelen légzésszomja van, nagyon gyengének érzi magát. Nagyon rosszul érzi magát, és ha időben nem reagál, ez egyre rosszabbodik, és később már csak a segített légzés, illetve a lélegeztetőgép tudja életben tartani, amiből sajnos nagyon kevés ember jön vissza.”

Úri Emese
koronavírus

Most

21:37, Frissítve: 21:46

Élisabeth Borne lett az új francia miniszterelnök

Emmanuel Macron francia államfő az eddigi munkaügyi minisztert nevezte ki hétfőn új miniszterelnöknek a távozó Jean Castex helyére, aki a hagyományoknak megfelelően benyújtotta lemondását a három héttel ezelőtt újraválasztott köztársasági elnöknek.
19:21

Kijevbe utazik a Vatikán külügyminisztere

A szentszéki diplomáciát vezető Paul Richard Gallagher érsek szerdától Ukrajnában a vallási és politikai élet képviselőivel találkozik, valamint felkeresi a háborús helyszíneket - közölte a Szentszék Twitter-fiókján kedden.

Népszerű