Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Napsugaras ősz Hajdújáráson is

2022.11.07
10:02
2022.11.07
16:24
Forrás
Pannon RTV
A hajdújárási fiatalság a nyugdíjasokat kívánta megörvendeztetni műsorával. Az idősebbek tiszteletére rendezett eseményen különböző dalokat, verseket és táncokat láthatott a közönség.
Pannon RTV/Gál Hermina

A már hagyományos Napsugaras ősz nevet viselő rendezvényen zsúfoltságig telt a nézőterem. A hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskola, a Lifka Sándor Művelődési Egyesület és hajdújárási Adventista Egyház együttműködésének köszönhetően valósult meg az esemény.

A vidám hangulatot teremtő program végén megajándékozták a jelenlévők közül a legkorábban született hölgyet és urat, valamint a legtöbb éve házasságban élő párt. Torma József 1938. március nyolcadikán született Hajdújáráson, így a legszebb korú úrnak szánt ajándékkal ő térhetett haza.

„Nagyon aranyosak voltak, a legkisebbtől a legnagyobbig mindannyian szépek voltak, aranyosak. Még kívánom, hogy sokáig így szolgáljanak az időseknek a faluban. Az idősekre is gondolnak és nagyon szép ez a falutól, hogy így gondolnak rájuk. Ez ritkaság.”

Pannon RTV/Gál Hermina

A már nagy hagyománnyal rendelkező esemény a Hajdújáráson élő emberek összefogásának gyümölcse - mondta Sövény Rudolf a szabadkai városi képviselő-testület önkormányzati képviselője.

„Azt gondolom, hogy ez már hosszú hagyományokkal rendelkező és egy jól működő rendezvény, ahova a nagyszülők, az időskorú hajdújárásiak előszeretettel látogatnak el és egy szép napot, egy szép délutánt töltünk el, amikor is megháláljuk azt a gondoskodást, azt a törődést, amit irántunk tanúsítottak az elmúlt időben és egy picit talán visszaadjuk mi is ezzel a gesztussal.”

Pannon RTV/Gál Hermina

A szervező szerint az előkészületek nem mentek olyan zökkenőmentesen az egyik tánccsoport koreográfuscseréje miatt, de a csapatmunkának köszönhetően sikerül időben megoldani a problémát.

Szalai Eszter, szervező: „Az iskolával nagyon jól együttműködünk és ugyanígy az adventista egyházzal, és mi évek óta mindig egymásra számíthatunk. Az iskolára persze azért, mert én is ott dolgoztam nyugdíj előtt, és a kollégákkal és az igazgatónővel jó a kapcsolat. Az egyesületnek meg én vagyok az elnöke és hát az ugye már bejáródott dolog. Nekünk több tánccsoportunk van, mesemondó csoportunk, citeracsoportunk, és ilyenkor előveszi az ember ezeket a csoportokat és abból szemezget olyan dolgokat, ami ide való, erre a műsorra.”

A vendégeket az esemény végén pogácsával és üdítővel vendégelték meg.

Napsugaras ősz
Hajdújárás

Most

10:34

Megérkezik végre az igazi tél?

Vajon milyen időnk lesz februárban? Annyi biztos, hogy folytatódik a változékony időjárás térségünkben, a csapadákos időjárás is jelen lesz hó és eső formájában - jelenti a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
10:21, Frissítve: 10:37

Erkel Ferenc-est a nagybecskereki leánykollégiumban

Erkel Ferencre, Himnuszunk zeneszerzőjére emlékeztek tegnap este a nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumban. A magyar kultúra napja alkalmából megtartott rendezvényt a kollégium a helyi Petőfi MME-vel közösen szervezte meg.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.