Ugrás a tartalomra
FoNet/Beoinfo

A NATO-bombázások áldozataira emlékeztek Szerbia-szerte

2019-03-24
15:34
2019-03-24
20:13
Forrás
Pannon RTV/Tanjug
Belgrádban a tašmajdani parkban a NATO-bombázás gyermekáldozataira emlékeztek, a Miért? vagyis a Zašto? emlékműnél rótták le kegyeletüket, a Straževica dombon Nebojša Stefanović koszorúzott.

A 78 napig tartó NATO-bombázások áldozataira emlékeztek ma Szerbia-szerte. Belgrádban először a tašmajdani parkban helyezték el a kegyelet virágait a NATO-bombázás gyermekáldozataira emlékezve.

Fotó: FoNet/Beoinfo

A szerb fővárosban a közmédia épületének bombázása során áldozatul esett 16 alkalmazottnak a Miért? vagyis a Zašto? emlékmű állít emléket, amely előtt Zoran Radojičić Belgrád polgármestere, valamint Dragan Bujošević, a Szerbiai RTV vezérigazgatója rótta le kegyeletét.

Fotó: FoNet/Beoinfo

A Straževica dombon Nebojša Stefanović szerb belügyminiszter koszorúzott, majd kijelentette: „Kötelesek vagyunk ide mindig eljönni azért, hogy emlékezzünk mindazokra, katonákra, rendőrökre és civilekre, akik életüket adták azért, hogy Szerbia szabad legyen. Ezért soha nem feledhetjük áldozatukat. Szerbia jövőjéről akarunk beszélni. Azt akarjuk, hogy Szerbia fejlődjön, a gyermekei növekedjenek. És azt akarjuk, hogy soha többet ne háborúzzunk.”

NATO-bombázás
áldozat
Nebojsa Stefanovic

Most

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.