Ugrás a tartalomra
FoNet/Beoinfo

A NATO-bombázások áldozataira emlékeztek Szerbia-szerte

2019-03-24
15:34
2019-11-27
12:38
Forrás
Pannon RTV/Tanjug
Belgrádban a tašmajdani parkban a NATO-bombázás gyermekáldozataira emlékeztek, a Miért? vagyis a Zašto? emlékműnél rótták le kegyeletüket, a Straževica dombon Nebojša Stefanović koszorúzott.

A 78 napig tartó NATO-bombázások áldozataira emlékeztek ma Szerbia-szerte. Belgrádban először a tašmajdani parkban helyezték el a kegyelet virágait a NATO-bombázás gyermekáldozataira emlékezve.

Fotó: FoNet/Beoinfo

A szerb fővárosban a közmédia épületének bombázása során áldozatul esett 16 alkalmazottnak a Miért? vagyis a Zašto? emlékmű állít emléket, amely előtt Zoran Radojičić Belgrád polgármestere, valamint Dragan Bujošević, a Szerbiai RTV vezérigazgatója rótta le kegyeletét.

Fotó: FoNet/Beoinfo

A Straževica dombon Nebojša Stefanović szerb belügyminiszter koszorúzott, majd kijelentette: „Kötelesek vagyunk ide mindig eljönni azért, hogy emlékezzünk mindazokra, katonákra, rendőrökre és civilekre, akik életüket adták azért, hogy Szerbia szabad legyen. Ezért soha nem feledhetjük áldozatukat. Szerbia jövőjéről akarunk beszélni. Azt akarjuk, hogy Szerbia fejlődjön, a gyermekei növekedjenek. És azt akarjuk, hogy soha többet ne háborúzzunk.”

NATO-bombázás
áldozat
Nebojša Stefanović

Most

21:47, Frissítve: 22:05

Előttünk a jégvédelmi szezon

A Közügyekben Bognár Pásztor Hajnalka, a Városi Tanács mezőgazdasági ügyekkel megbízott tanácsosa elmondta, Szabadkán a tavalyról megmaradt jégvédelmi rakéták mellé idén újabb ötvenet vásároltak.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.