Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Négy tanterem nyílászáróit cserélték a palicsi Miroslav Antić Általános Iskolában

2023.03.09
16:10
2023.03.09
16:56
Forrás
Pannon RTV
Újabb sikeres beruházás valósult meg a palicsi Miroslav Antić Általános Iskolában a tartományi oktatási titkárság támogatásának köszönhetően.

Ezúttal négy tanterem nyílászáróit tudták kicserélni, javítva ezzel az oktatási feltételek minőségét és az épület energiahatékonyságát.

A palicsi Miroslav Antić Általános Iskola központi épületében jelenleg 469 diák tanul, most már jobb körülmények között. A nyílászárók cseréje időszerű volt - mondta az intézmény igazgatója.

Sörös Márta, igazgató, Miroslav Antić Általános Iskola, Palics:
Ötvenéves az épületünk, ötven éve használjuk és a régi ablakok elveszítették már a minőségüket. Nem is szigeteltek, illetve az ablak alsó részén olyan anyag volt, amely azbeszt tartalmú, és ez káros az egészségre.

Az elmúlt időszakban a tartományi oktatási titkárság pályázatainak köszönhetően Szabadka Város több iskolája is fejlesztéseket tudott megvalósítani.

Dr. Pásztor Bálint, elnök, VKT, Szabadka:
Nemcsak itt a palicsi általános iskolában sikerült a tavalyi pályázatból 2,5 millió dinár értékben felújítani a nyílászárókat, azt megelőzően pedig 4 millió dinár értékben, ugyanígy a tartományi oktatási titkárságnak köszönhetően, hanem Szabadka Város területén projektumok valósultak meg a tartományi oktatási titkárságnak köszönhetően a tavalyi évben, és az idei évnek az elején a csantavéri Hunyadi János iskolában, valamint Szabadkán a Majsai úti és a Széchenyi István Általános Iskolában is.

A tartományi oktatási titkárságnál pedig továbbra is lehet pályázni - hívta fel a figyelmet az illetékes titkár, Szakállas Zsolt: Elsősorban a legnagyobb volumenű pályázatunk továbbra is az épületfelújításra vonatkozik. 175 millió dinár értékben került kiírásra. De ezen kívül a tervdokumentációs pályázatunk is nyitva áll, hiszen a tervdokumentációk elkészítése az előfeltétele annak, hogy az iskolák pályázni tudjanak eszközökre az építkezéshez vagy a felújításhoz.

A palicsi általános iskolában megvalósult beruházást Vicsek Annamária szerbiai oktatási államtitkár is megtekintette.

Miroslav Antić Általános Iskola
Palics
Sörös Márta
Dr. Pásztor Bálint
Szakállas Zsolt
Vicsek Annamária

Most

21:37, Frissítve: 21:49

Megszakítani a párbeszédet

A Szerb Lista a párbeszéd megszakításáért száll síkra, amíg a koszovói rendőrség rendkívüli erői és a polgármesterek vissza nem vonulnak.
16:05

Harci készültségben marad Szerbia Katonasága

Egyelőre nyugodtan telik a nap Koszovó északi részén. Ennek ellenére harci készültségben marad Szerbia Katonasága - erről döntöttek a Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésén, amelyen a szerb kabinet tagjai mellett, Aleksandar Vučić államfő is jelen volt.

Népszerű

Tűz volt Szabadka központjában

Tűz ütött ki a szabadkai Đuro Đaković utca egyik épületében. A forgalmat lezárták egy időre, majd újraindult a közlekedés, de nagy volt a torlódás, rendőrök irányították a forgalmat.