Ugrás a tartalomra
Pixabay/coyot

Négy város középiskoláiban lesz kombinált oktatási modell

2021.10.22
07:09
2021.10.22
13:04
Forrás
Szerbiai RTV
Kombinált oktatási modellre váltanak át a középiskolák hétfőtől négy szerbiai városban. Egyelőre Belgrád, Vrnjačka Banja, Niš és Šabac középiskoláit érinti a határozat, amelyet az Oktatási Minisztérium hozott.

Szerbia minden más községében továbbra is a közvetlen oktatási modell van érvényben. A teljes szerbiai oktatást érintő esetleges váltásról a válságstáb dönthet, addig is az oktatási minisztérium csapata községenként hoz döntéseket, az aktuális járványügyi helyzetet figyelembe véve.

kombinált oktatás
Belgrád
Niš
Šabac
Vrnjačka Banja

Most

22:11, Frissítve: 22:23

Magabiztos 25 gólos győzelem Kamerun ellen

A szerb női kézilabda-válogatott második mérkőzését is megnyerte a spanyolországi világbajnokságon. Szerbia együttese Kamerunt 43:18-ra győzte le a csoportkör második fordulójában.
21:29, Frissítve: 21:39

Davis-kupa: Harmadszor bajnok az orosz csapat

A US Open-címvédő Danyiil Medvegyev legyőzte Marin Čilićet, ezzel az oroszok 2-0-ra megnyerték mérkőzésüket a horvátok ellen a tenisz Davis Kupa-döntő madridi fináléjában.
20:37, Frissítve: 22:20

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű