Ugrás a tartalomra
TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC/bs

Nehéz idők jönnek, de a fizetések emelkedni fognak

2021.10.23
08:45
Forrás
Szerbiai RTV
Nem lesz könnyű dolgunk, nehéz idők jönnek, de a fizetések emelkedni fognak - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb államfő tegnap, az új réz- és aranybánya megnyitóján Borban.

Hangsúlyozta, az országot az utóbbi idők eredményei viszik majd előre, és azon dolgozik majd, hogy decemberben 610 euró felett legyen az átlagfizetés az országban.

Arról is beszélt, hogy az IMF-fel folytatott megbeszélésen azt a célt fogalmazták meg, hogy jövőre 55,5 százalékos csökkenéssel zárják az ország közadósságát a Nemzetközi Valutaalap felé.

Aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy megdrágultak az építési anyagok az országban, januártól csak a cement 30 százalékkal lett drágább. Azt mondta, dolgozik azon, hogy az árak ne menjenek 12-15 százalékkal magasabbra, hiszen mint mondta, ha az építési anyagok megdrágulnak, miből építjük tovább Szerbiát?

fizetés
fizetésemelés
Szerbia
Aleksandar Vučić

Most

19:13, Frissítve: 20:01

Izmos irodalmi kötelékben

Az Izmos irodalmi kötelékben című könyvet mutatták be a Szabadkai Városi Múzeumban. A kötet a szabadkai főgimnázium önképzőkörének jegyzőkönyveit tartalmazza. Ez igen fontos dokumentuma Kosztolányi városának.
19:05, Frissítve: 19:45

Kiírták a népszavazást az alkotmánymódosításról

Január 16-ára írta ki a szerbiai alkotmány módosításáról szóló népszavazást Ivica Dačić. A szerbiai parlament elnöke azt mondta, kivételes megtiszteltetés számára, hogy kézjegyével láthatta el a kiírásról szóló dokumentumot.
18:47, Frissítve: 19:49

Legördült a Desiré fesztivál függönye

A budapesti Átrium színház előadásával zárult a tíznapos Desiré fesztivál Szabadkán. A nemzetközi regionális kortárs színházi fesztiválon idén többek közt Zürichből, Pirotból és Zágrábból is voltak előadások.

Népszerű