Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nehéz időszak előtt állnak az allergiások

2020-08-08
13:05
2020-08-08
13:13
Forrás
MTI
Kezdődik a parlagfűszezon.

Ma még közepes, vasárnap viszont már magas lehet a parlagfű pollenkoncentrációja.

Az allergiások erős tüneteket tapasztalhatnak már a következő napokban. Ezek enyhítésére fontos a gyógyszeres kezelés, illetve a szakemberek tanácsainak betartása.

A parlagfű pollenkoncentrációja általában augusztus végén, szeptember elején tetőzik, és a pollenszemek az első fagyokig jelen lehetnek a levegőben. Magyarországon mintegy 2 millióan szenvednek a parlagfű allergiától. A gyerekeket, a felnőtteket és idősebbeket is egyaránt érinthetik a kellemetlen tünetek.

Az orrfolyás, orrdugulás és tüsszögés a legjellemzőbb panasz, ám az allergiás nátha emellett szemviszketést, könnyezést, allergiás kötőhártya-gyulladást, orrviszketést, sőt bőrre tapadó pollenek bőrviszketést, ekcémás tüneteket is okozhat. Gyakori panasz még a torokban jelentkező viszkető érzés is, ami akár keresztallergia tünete is lehet.

allergia
pollen
parlagfű
Magyarország

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.