Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Neked van Öko-tudatod? Környezetvédelmi nap a Ludasi-tónál

2021.03.22
13:56
2022.04.30
10:35
Forrás
Pannon RTV
Öko-tudat elnevezésű csapatversenyt és szakmai napot tartottak a Ludasi-tó környékén. Az eseményre 8 általános iskolai csapat érkezett.
Pannon RTV/Raffai Csaba

A diákok előadásokat hallgattak a tanösvény mentén, amit a Palics-Ludas Közvállalat munkatársai tartottak, majd a hallottak és a látottak alapján tudásellenőrzés következett. A versenyre az általános iskolásoknak egy posztert kellett készíteniük.

Kovács Mária, tanuló, Đuro Salaj Általános Iskola, Szabadka: „Online mindent megbeszéltünk, utána pedig elmentünk az iskolába, és hárman csináltuk a posztert.”

A megmérettetés előtt a tanulók megismerkedhettek a madárvilággal, a tó halállományával, valamint a szürke marhákkal.

Vinkó Tamás, munkatárs, Palics-Ludas Közvállalat: „A víz világnapja kapcsán a Ludasi-tavat jelöltük meg témának, és e köré is építettük a különböző terepi foglalkozásokat, illetve az utána következő átbeszélést.”

Évről évre fontos, hogy a diákokat a környezettudatos viselkedésre szoktassák.

Besnyi Izabella, elnökségi tag, Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete: „Nagyon fontos, hogy a diákokat ráneveljük, szoktassuk az iskolában is egyre többet a tantervekben, biológia órákon is, és minden más órán is, a fenntartható fejlődésről, a környezettudatos viselkedésről tanuljanak, hogy meg tudjuk őrizni ezt a bolygónkat, olyan állapotban, mint ahogy mi kaptuk az őseinktől és a mi gyermekeinknek, utódainknak is olyan állapotban, vagy ha lehet még jobb állapotban tudjuk átadni.”

Az eseményt az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezte meg, immár 9. alkalommal.

Öko-tudat
Környezetvédelmi
csapatverseny
Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete
Vinkó Tamás
munkatárs
Palics-Ludas Közvállalat
Besnyi Izabella
Ludasi-tó
Ludas

Most

18:02, Frissítve: 19:41

Falugazdászok Székelykevén

Falugazdászok tanácskoztak Székelykevén. 21 iroda vajdasági képviselője volt jelen az eseményen. A munkamegbeszélésen részt vett Nagy Miklós, a Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének elnöke is.

Népszerű