Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Nem árvák a törökbecsei árvácskák

2021.11.30
12:32
2021.11.30
12:44
Forrás
Pannon RTV
Törökbecsén idén sem maradnak árvácskák nélkül a virágágyások.
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Úgy mint tavaly, a kertecskékbe december közepéig összesen harmincezer palánta kerül. A környezetbarát akciót a helyi Komunalac Közvállalat végzi.

A bánáti községben 15 éve virágok ezrei lepik el a zöldterületeket, 10 éve ősszel is ültetnek, amit 4 éve a községhez tartozó Beodrára, Kumánra, valamint Bocsárra is kiterjesztettek.

Az idei akciót korábban kezdték meg, hiszen az árvácskák ültetése mellett újításként a törökbecsei középiskola, valamint a nyugdíjasok új egyesületének székháza előtti közterületet is rendbe hozták, amelyre apró köveket szórtak, így azok a különféle dísznövények, örökzöldek mellett zöld és piros színekben is pompáznak. Gazdaságosság céljából az árvácskapalántákat a helyi Komunalac Közvállalat udvarában lévő fóliákban nevelték ki, amelyek közül 18 000 a törökbecsei, 4000 a kumáni, 6000 a beodrai és 2000 a bocsári kertekbe kerül.

árvácskák
Árvácska
virág
virágágyás
Törökbecse

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.